середа, 19 жовтня 2011 20:23

"Кононова порівняв би з Ернестом Юстом" — Ігор Кульчицький

"Кононова порівняв би з Ернестом Юстом" — Ігор Кульчицький

Легендарний капітан львівських "Карпат" Ігор Кульчицький прокоментував Gazeta.ua відставку вже екс-головного тренера клубу Олега Кононова.

"Нічого особливого, все як і скрізь. Ситуація з Олегом Кононовим не відноситься до категорії надзвичайних. Є результат, значить є, а як нема, то нема. В даному випадку, на жаль, друге. Команда внизу, не піднімається, величезна кількість провальних ігор",- каже пан Кульчицький.

Порівнює ситуацію з іншою відставкою, що відбулася до цього.

"Аналогічна ситуація з "Іллічівцем" — і досвідчений тренер Валерій Яремченко є, і гравці майже всі з "Шахтаря". А результату нема — відставка. Тим більш, коли перед командою було поставлене завдання виходу у єврокубки, через що і Кожанова забрали. Тепер про це й говорити не варто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кононов попрощався з футболістами "Карпат" - ЗМІ

На жаль, втрата Кожанова з Кузнецовим свою справу зробила. Так, не лише на них робилася гра. Але заберить в "Барселони" Мессі, в "Реала" Роналду. Що буде? Не хочу порівнювати цих футболістів із вказаними нашими хлопцями. Тим не менш, щось подібне сталося в "Карпатах". А гідної заміни не знайшли",- констатує він.

В той же час, на думку Ігора Кульчицького від команди відвернувся фарт.

"З іншого боку команді не щастило. Взяти хоча б матч з "Шахтарем" в Донецьку. Майже весь час добре грали, але взяли і за п'ять хвилин програли гру. Теж саме з тренером. В любий момент щось може почати руйнуватися. Два роки в Кононова все було нормально, але на третій пішло не так. Тим більш, коли, повторюся, забрали нападників. Але в кваліфікації Кононова не сумніваюся — завжди рівняв його з Ернестом Юстом, з яким "Карпати" виграли у 1969 році Кубок СРСР. А той факт, що два роки поспіль при Кононові "Карпати" виходили в єврокубки, говорить сам за себе",- резюмує Кульчицький.

Нинішня криза в клубі дещо нагадує ту, яка трапилася за часів Мирона Маркевича після завоювання "Карпатами" бронзових нагород у 1998 році. Тренер через деякий час пішов з команди, потім декілька разів повертався, але ще через пару років команда на певний час залишила вищий дивізіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кононов привів "Карпати" на відкриття клубного музею

"Тенденції тут ніякої не бачу, це просто збіг обставин. На жаль, для "Карпат" несприятливий",- вважає Кульчицький.

Ще до відставки Олега Кононова своїх посад у клубі позбулися тренер Олександр Оробець, тренер з фізпідготовки Микола Русу, менеджер з медичного забезпечення Юрій Макогон та масажист Руслан Канцавий. Пізніше замкнув цей список гендиректор клубу Ігор Дедишин.

"Не скажу, що вони стали крайні. Немало є клубів, де взагалі переповнений штат. Така кількість людей просто не потрібна. Коли я грав, у нас взагалі було лише два тренери. Як зараз у "Шахтарі": на матчі сидить Луческу, поруч — Спиридон. За "сумісництвом" перекладач",- каже Кульчицький.

До зимового міжсезоння командою керуватиме Павло Кучеров.

"Нічого не можу про нього сказати. Він тільки прийшов і лише час покаже, хто він є. Хто потрібен "Карпатам"? Сказати зараз важко. Взяти, приміром, того ж Рамоса. Так "Дніпро" нібито і підіймається зараз, але які шалені гроші були вкладені у придбаних гравців. Пан Димінський стільки не витрачав. Але тут є інша сторона медалі, Забери приміром, в Маркевича аргентинців, а в Луческу бразильців. Щоб то були за команди?

Найправильніший вихід — піднімати наш дитячо-юнацкий футбол, який фактично знищили за 20 років. Школи не мають більш-менш пристойної інфраструктури, відсутні поля для повноцінного тренування. А потім дивуємося, чому збірна так жахливо грає. А кому грати, якщо в чемпіонаті на поле 7 легіонерів і лише 4 українці. Хоча має бути навпаки. Тоді й матчі збірної не будуть валидольними",- каже екс-карпатівець.

Зараз ви читаєте новину «"Кононова порівняв би з Ернестом Юстом" — Ігор Кульчицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути