понеділок, 22 червня 2009 12:59

Команди Формули-1 зробили перший крок до альтернативного чемпіонату

Команди Формули-1 зробили перший крок до альтернативного чемпіонату

Вислови босів команд Формули-1, зроблені під час Гран-прі Великобританії, не залишають сумнівів - ФОТА дуже серйозно налаштована на вихід з-під крила ФІА і ФОМ.

Шеф "Рено" Флавіо Бріаторе прямо заявив про початок підготовки: "Слова сказані, позиція ФОТА оголошена - ми працюємо над організацією альтернативного чемпіонату. У найближчі декілька тижнів ми проведемо переговори із зацікавленими сторонами. За останні два дні нічого не змінилося, нам потрібна "Формула-1", організована ФОТА".

Віце-президент ФОТА, голава "Тойота" Джон Хауетт не був такий категоричний, але і він вважає, що далі вже відступати нікуди: "ФОТА зробила заяву про організацію чемпіонату, і ми рухаємося до цієї мети. Команди погодилися на численні поступки, намагаючись знайти компроміс з ФІА, тепер все залежить від позиції федерації".

А шеф "Макларена" Мартін Уїтмарш вважає, що домовитися вже не вдасться: "Я не думаю, що зараз компроміс ще можливий. Ми стежимо за розвитком ситуації, але тепер головне - єдність команд заради сумісної боротьби у кращому чемпіонаті.

Наступного тижня заплановані зустрічі ФОТА, ми починаємо переговори з трасами і планування нового чемпіонату".

За матеріалами Турнір, Autosport

Зараз ви читаєте новину «Команди Формули-1 зробили перший крок до альтернативного чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути