пʼятниця, 06 листопада 2020 21:00

Коли Суркіс відпустить Циганкова

Коли Суркіс відпустить Циганкова
Віктор Циганков має контракт із "Динамо" до літа 2023 року. Фото: ФК "Динамо" Київ

22-річний вінгер київського "Динамо" Віктор Циганков цієї осені забив Франції, Іспанії та "Барселоні". Він - найбільший актив власників клубу, братів Суркісів. У контракті гравця записана умова: якщо хтось покладе 50 мільйонів євро – угода з "Динамо" розірветься автоматично. Зрозуміло, що навіть безвідносно пандемії бажаючих сплатити такі кошти немає. Як може скластися подальша доля гравця?

Прихід в "Динамо" Мірчі Луческу посприяв прогресу номера 15. Циганков почав грати в складніший футбол, який розвивав його: Віктор додав у тактичному плані, командних діях. М'ячі у ворота Іспанії, Франції, "Барселони" - це не тільки індивідуальна майстерність, але і розуміння слабких сторін суперника, командні дії, які створили передумови для голів.

Важливо, що Циганков свої шанси реалізує. Йому не потрібно багато моментів, щоб забити, якщо у суперника не Тер Штеген у воротах. Віцекапітан "Динамо" здатен використати кожен шанс, навіть напівшанс. Це вже ознака класу, як і забиті м'ячі у ворота елітних команд протягом півтора-двох місяців. Це те, чого так бракувало футболісту у попередніх сезонах

Важливо, що Циганков свої шанси реалізує. Йому не потрібно багато моментів, щоб забити, якщо у суперника не Тер Штеген у воротах

Відтак повз гру Циганкова не пройдуть представники європейських команд. Якщо раніше лідер "Динамо" був у полі зору середняків, готових викласти15-20 млн євро, то зараз гравець може розраховувати на перехід в більш іменитий клуб, а "Динамо" - на більшу суму.

Під час зимового трансферного вікна важко буде говорити про перехід. Циганкову рівно та успішно потрібно зіграти хоч один повний сезон. Потенційний покупець має зрозуміти, що історія травм вже у минулому.

"Динамо" в умовах боротьби за чемпіонство теж не зацікавлене відпускати лідера: Суркіс має приклад Ярмоленка і хоче знову зіграти подібним чином. А от влітку шанси на зміну клубу великі.

Контракт гравця - до літа 2023 року. Його пролонгація зумовлюватиме додаткові фінансові витрати. Можливість додатково "засвітитися" на Євро у складі збірної України робить літо 2021 року найбільш оптимальним для трансферу Циганкова в західноєвропейський клуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про гравця, який стане для "Шахтаря" діамантовим

У основному складі "Динамо" Циганков грає з сезону 2016/17.

Зараз ви читаєте новину «Коли Суркіс відпустить Циганкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути