середа, 14 квітня 2010 17:55

Колесніков представив Державну програму підготовки до Євро-2012

Колесніков представив Державну програму підготовки до Євро-2012

Віце-прем"єр-міністр Борис Колесніков сьогодні на засіданні уряду представив Державну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

На переконання Б. Колеснікова, програма є дуже важливою, оскільки створює правові, соціальні, економічні й організаційні умови для успішного проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

За словами віце-прем"єр-міністра, в результаті виконання програми буде покращена транспортна та спортивна інфраструктура міст, які прийматимуть чемпіонат.

Зокрема, Борис Колесніков зазначив, що виконання програми забезпечить приведення у відповідність з європейськими нормами аеропортів у Києві, Донецьку, Львові і Харкові. Так, буде завершена реконструкція злітно-посадкових смуг, аеродромів і будівництво терміналів в цих аеропортах.

Крім того, згідно з цільовою програмою, до чемпіонату будуть побудовані автомобільні дороги загального користування, оновлено громадський та залізничний транспорт.

За словами Бориса Колесникова, виконання програми також буде сприяти поліпшенню спортивної інфраструктури міст, що приймають Євро-2012. Окрім двох існуючих стадіонів, будуть зведені ще два, які будуть відповідати вимогам ФІФА та УЄФА, що дасть можливість проводити змагання будь-якого рівня. До Євро-2012 будуть побудовано, реконструйовано або переобладнано більше 30 сучасних стадіонів і тренувальних баз, що значно поліпшить умови проведення вітчизняних футбольних змагань і тренувань українських команд.

Віце-прем"єр-міністр зазначив, що виконання програми забезпечить створення умов для інтенсивного розвитку вітчизняного підприємництва в усіх галузях економіки, зокрема, готельного бізнесу, а також буде сприяти залученню інвестицій в сумі більше 80 млрд гривень і збільшення обсягів податкових надходжень до бюджетів майже на 28 млрд гривень.

За його словами, в загальному для фінансування підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу 2012 року програмою передбачено 26 млрд гривень.

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Колесніков представив Державну програму підготовки до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути