Ексклюзиви
вівторок, 09 січня 2007 12:59

Клюфт та Обіквелу назвали кращими атлетами Європи

Найкращим атлетом Європи за підсумками 2006 року став португальський спринтер Френціс Обіквелу, 28 років. Йому належить рекорд континенту на 100-метрівці - 9.86 секунди.

На чемпіонаті Європи, який пройшов у серпні минулого року у Гетеборзі, Обіквелу святкував перемоги на дистанціях 100 та 200 метрів. Він також перемагав на 100-метрівці на континентальній першості у Мюнхені (2002 рік). На такій самій дистанції на Олімпіаді в Афінах здобув срібло.

- Ця нагорода - справжнє визнання. Сезон і справді мені вдався, - сказав Обіквелу.

За португальцем розташувалися литовський метальник диска Віргіліус Алекна та норвезький метальник списа Андреас Торкільдсен.

Серед жінок найкращою визнали швецьку багатоборку Кароліну Клюфт, 23 роки. Дворазова чемпіонка Європи та світу, олімпійська чемпіонка випередила бельгійку Кім Гевар та росіянку Олену Ісінбаєву, які поділили між собою другу сходинку, повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації легкої атлетики.

Зараз ви читаєте новину «Клюфт та Обіквелу назвали кращими атлетами Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути