понеділок, 19 квітня 2021 11:55

Клуби Суперліги подали до суду на УЄФА та ФІФА

Клуби Суперліги подали до суду на УЄФА та ФІФА
Суперліга планує свій старт влітку 2021 року. Фото: Reuters

12 клубів Суперліги розпочали свою боротьбу за визнання турніру. Засновники подали до суду на УЄФА та ФІФА, щоб захистити своє право проводити Суперлігу.

УЄФА може подати позов на €50-60 млрд проти команд, які захочуть брати участь у новому турнірі. Крім того, УЄФА погрожує дискваліфікувати ці клуби з єврокубків, повідомляє AP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФІФА прокоментували створення Суперліги

"Ваша заява змушує нас вжити захисних заходів, щоб убезпечити себе від такої ворожої реакції УЄФА та ФІФА, які не тільки ставлять під загрозу зобов'язання з фінансування в рамках гранту, але, що важливіше, буде незаконним. З цієї причини компанія SLCo (Super League Company) уже подала клопотання до судів, щоб забезпечити безперешкодне створення та функціонування нового турніру відповідно до чинного законодавства.

Суперліга проводитиметься поряд із поточними чемпіонатами країн і кубковими турнірами, які є основною частиною структури європейського футболу. Клуби Суперліги не прагнуть замінити Лігу чемпіонів або Ліги Європи. Наша мета - конкурувати з цими турнірами й бути разом із ними ", - повідомляється в спільному листі 12 клубів-фундаторів Суперліги.

У Суперлігу увійшли "Арсенал", "Челсі", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Тоттенхем", "Реал", "Барселона", "Атлетіко", "Мілан", "Інтер" і " Ювентус ". Пізніше до них мають приєднатися ще 8 клубів.

Главою Суперліги став президент "Реала" Флорентіно Перес, віцепрезидентами турніру - президент "Ювентуса" Андреа Аньєллі і власник "МЮ" Джоель Глейзер.

Суперліга буде складатися з двох груп з 10 команд. За сезон команди проведуть 18-23 матчу. Матчі проводитимуться посеред тижня. Очікується, що новий турнір почнеться в серпні 2021 року. У разі вступу до Суперліги клуб отримає €350 млн.

Зараз ви читаєте новину «Клуби Суперліги подали до суду на УЄФА та ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути