понеділок, 19 квітня 2021 09:17

Провідні футбольні клуби Європи створили нову Суперлігу

Провідні футбольні клуби Європи створили нову Суперлігу
Клуби-засновники планують обговорити з УЄФА та ФІФА спільну співпрацю. Фото: pixabay.com

12 провідних клубів Європи з Англії, Іспанії та Італії оголосили про офіційне створення нового футбольного турніру - Суперліги.

Головою Суперліги призначили президента мадридського "Реала" Флорентіно Переса. Його заступниками стали президент туринського "Ювентуса" Андреа Аньєллі та співвласник "Манчестер Юнайтед" Джоел Глейзер. Відповідну заяву опублікували клуби-засновники в ніч з неділі на понеділок.

"Мілан", "Арсенал", "Атлетіко", "Челсі", "Барселона", "Інтер", "Ювентус", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Реал" і "Тоттенхем" увійдуть до Суперліги на правах клубів-засновників. Ще три команди приєднаються перед початком першого сезону у серпні цього року.

Учасники хочуть і надалі грати у всіх національних змаганнях. Команди готові до запуску Суперліги брати участь у європейських змаганнях під егідою УЄФА.

Клуби-засновники планують обговорити співпрацю з УЄФА та ФІФА, "аби забезпечити найкращі перспективи як для нового турніру, так і для футболу в цілому". Підкреслюється, що засновники нового турніру готові відстоювати своє рішення у судах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна постраждає від створення Суперліги — Шевченко

Ідея створення Суперліги передбачає чемпіонат найсильніших та найбагатших команд Європи. Такий турнір може замінити європейські чемпіонати та єврокубки.

Щороку до турніру приєднуватимуться нові клуби на основі процесу прийому. Планується 20 команд, які поділять на дві групи. Матчі Суперліги планують проводити в середині тижня. За один сезон Суперліги команди проведуть по 18-23 матчі. Всі клуби-члени при вступі до Суперліги отримають до €350 млн кожен.

Як раніше вже заявляли УЄФА і шість федерацій, клубам, котрі погодяться брати участь у Суперлізі, заборонять грати в будь-яких інших змаганнях на національному, європейському або світовому рівні, а їхнім гравцям можуть відмовити в можливості представляти свої національні збірні на великих міжнародних турнірах.

Зараз ви читаєте новину «Провідні футбольні клуби Європи створили нову Суперлігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути