неділя, 18 квітня 2021 19:42

УЄФА зробила офіційну заяву щодо створення Суперліги

УЄФА зробила офіційну заяву щодо створення Суперліги
УЄФА обіцяє кари єгипетські клубам- засновникам Суперліги. Фото: Reuters

УЄФА, кілька її членів, а також три європейські топ-ліги виступили з заявою щодо інформації, що з'явилася про підготовлюваний запуск європейської Суперліги.

"УЄФА, Англійська футбольна асоціація (FA), англійська Прем'єр-ліга, Королівська іспанська футбольна федерація (RFEF), Ла Ліга, а також Італійська футбольна федерація (FIGC) і Серія А дізналися, що кілька англійських, іспанських і італійських клубів, можливо, планують оголосити про створення закритої, так званої Суперліги.

Якщо це станеться, ми хочемо ще раз заявити, що вищезгадані організації, а також ФІФА і всі наші асоціації залишимося єдині в наших зусиллях зупинити цей цинічний проект, заснований на особистих інтересах кількох клубів в той час, коли суспільство потребує солідарності більше, ніж коли-небудь.

Буде заборонено грати в будь-яких інших змаганнях на національному, європейському або світовому рівні

Ми розглянемо всі доступні нам заходи на всіх рівнях - як судовому, так і спортивному, - щоби створення Суперліги не відбулося. В основі футболу лежать чесна конкуренція і спортивні цінності; по іншому і бути не може.

Як раніше вже заявляли УЄФА і шість федерацій, клубам, котрі погодяться брати участь в Суперлізі, буде заборонено грати в будь-яких інших змаганнях на національному, європейському або світовому рівні, а їх гравцям може бути відмовлено в можливості представляти свої національні збірні на великих міжнародних турнірах.

Ми дякуємо клуби в інших країнах, особливо французькі і німецькі клуби, які відмовилися брати участь в цьому проекті. Закликаємо всіх любителів футболу, уболівальників і політиків приєднатися до нас в боротьбі проти цього проекту, якщо він буде запущений.

Цей завзятий корисливий інтерес групи людей тривав занадто довго. Всьому має бути межа", - наводить текст спільної заяви офіційний сайт УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Про Суперлігу не може бути й мови. Популістська фантазія 2-3 керівників" - президент УЄФА

За неофіційними даними, 20 команд будуть поділені на дві групи по 10 команд. За один сезон Суперліги команди проведуть по 18-23 матчі. Всі клуби-члени при вступі до Суперліги отримають до € 350 млн кожен. Одним із натхненників Суперлізи вважають президента "Реала" Флорентіно Переса.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА зробила офіційну заяву щодо створення Суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути