субота, 16 лютого 2008 11:45

Клуби НХЛ тепер не зможуть безперешкодно підписувати російських хокеїстів

В п"ятницю, 15 лютого Державна Дума РФ ухвалила закон, який регламентує відносини між спортсменами та їх клубами і, зокрема, робить неможливим безперешкодний від"їзд російських хокеїстів в Національну хокейну лігу.

Закон, що став новим розділом Трудового кодексу, був розроблений комітетом Думи з фізичної культури і спорту і комітетом з праці і соціальної політики. У першому читанні він був прийнятий ще влітку 2007 року, а підготовка до другого читання зайняла майже півроку.

Зі слів одного з авторів закону Владислава Третьяка (президент Федерації хокею Росії і колишній голова комітету Держдуми з фізичної культури і спорту), нове положення забезпечує прозорість відносин між спортсменами і тренерами з одного боку і їх роботодавцями з іншого.

Закон стосується представників всіх видів спорту, але в Росії він особливо актуальний для хокею. Раніше хокеїстові, щоб залишити свій клуб, було досить написати заяву про звільнення за власним бажанням, і за два тижні він міг виступати за іншу команду.

Тепер головним документом для гравців є діючий контракт. В разі розірвання угоди в односторонньому порядку без поважних причин спортсмен буде зобов"язаний виплатити своєму роботодавцю "солідну компенсацію".

Lenta.Ru
Зараз ви читаєте новину «Клуби НХЛ тепер не зможуть безперешкодно підписувати російських хокеїстів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути