середа, 15 липня 2009 11:04

Клуб КХЛ перестав існувати

Клуб КХЛ перестав існувати

Хокейний клуб "Хімік" з підмосковного Воскресенська розформований у зв"язку з фінансовими труднощами. Керівництво прийняло рішення розпустити команду і звільнити всіх співробітників клубу. Такі заходи прийняли після того, як від фінансування "Хіміка" відмовилася компанія "Межрегіонгаз".

Між "Межрегіонгазом" і "Хіміком" був підписаний річний договір про співпрацю, проте спонсор клубу відмовився від узятих на себе зобов"язань. Причиною відмови є велика кількість боргів, у тому числі і з боку Московської області.

В середині червня "Хімік" був виключений з числа учасників чемпіонату Континентальної хокейної ліги (КХЛ), проте планувалося, що в сезоні-2009/10 команда виступатиме у вищій лізі чемпіонату Росії. Тепер "Хімік" не зіграє ні в одній з російських ліг.

Швидше за все, у сезоні-2009/10 в недавно створеній Молодіжній хокейній лізі (МХЛ) виступить молодіжна команда "Хіміка" - "Фенікс". При цьому клуб "Хімік" залишиться членом КХЛ.

Воскресенський "Хімік" був заснований у грудні 1957 року. У 1989 році команда стала срібним призером чемпіонату СРСР, а ще чотири рази завойовувала бронзові медалі. У жовтні 2005 року "Хімік" переїхав з Воскресенська в Митіщі і незабаром змінив назву на "Атланта". Проте у Воскресенську був створений новий клуб "Хімік".

За "Хімік" грали такі відомі хокеїсти як Олександр Рагулін, брати Володимир і Олександр Голікови, Ігор Ларіонов, Дмитро Квартальнов, Валерій Зелепукін, Валерій Каменський, Андрій Марков та інші.

За матеріалами "Спорт-Экспресс", Лента

Зараз ви читаєте новину «Клуб КХЛ перестав існувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути