середа, 13 травня 2009 14:16

Хокейна Ліга Чемпіонів може зникнути

Хокейна Ліга Чемпіонів може зникнути

Через конфлікт з приводу трансферної угоди між НХЛ і рештою світу президента ІІHF Рене Фазеля і президента КХЛ Олександра Медведєва хокейна Ліга чемпіонів, відроджена минулого року, ризикує померти знову.

Нагадаємо, що Ліга чемпіонів - проект, який майже цілком проводиться на засоби Газпрому, в керівництво якого і входить Медведєв.

В даний час Міжнародній федерації хокею (ІІHF) не вистачає коштів навіть для забезпечення участі для колишніх семи клубів, які представляють в Лізі чемпіонів топові країни (Росія - 2 представники, Швеція, Чехія, Фінляндія, Швейцарія, Німеччина). Тому про намічане розширення змагань на сезон 2009/10, схоже, можна забути.

Розширення Ліги Чемпіонів на сезон 2009/10 під загрозою

Більше всього від цього кроку постраждають клуби-чемпіони з таких країн, як Латвія, Білорусія, Словаччина, Норвегія, Данія, які планували отримати прибутки від участі в Лізі чемпіонів.

- ІІHF нас попередило, що варіант без нашої участі майже неможливий, - заявив виконавчий директор чемпіона Латвії лієпайського "Металурга" Олександр Рогоза. - Зізнаюся, ми вкрай зацікавлені саме в участі в Лізі чемпіонів, а не тільки в розіграші Континентального кубку, куди раніше планували делегувати свою другу команду. В даний час президент Латвійської федерації хокею Кіров Ліпман веде переговори з Рене Фазелом, щоб добитися участі "металургів" в Лізі чемпіонів, і результат цих переговорів повинен бути відомий не пізніше, ніж на початку майбутнього тижня. Сподіваємося на сприятливий результат.

За матеріалами sovsport.ru

Зараз ви читаєте новину «Хокейна Ліга Чемпіонів може зникнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути