Ексклюзиви
вівторок, 03 серпня 2021 11:09

Кличко оголосив про завершення спортивної кар'єри: відомо, коли може повернутися

 

Український чемпіон з боксу Володимир Кличко оголосив про завершення спортивної кар'єри у 41-річному віці. Відповідне відеозвернення українець опублікував 3 серпня 2017 року в соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко виграв один із найвидовищніших боїв у кар'єрі

Після поразки 29 квітня 2017-го на "Вемблі" в Лондоні, Велика Британія, від Ентоні Джошуа в бою за два чемпіонські титули у надважкій вазі Кличко-молодший серйозно розглядав можливість проведення матчу-реваншу з британцем. Але після трьох місяців роздумів ухвалив складне рішення будувати "кар'єру після кар'єри". Володимир повідомив про початок нової кар'єри, яку він спланував і паралельно почав кілька років тому.

Усі ці чотири роки після оголошення рішення сам Володимир Кличко, а також члени його колишньої команди, регулярно інтригують публіку можливістю повернення чемпіона в бокс. Головною мотивацією називають бажання Володимира побити рекорд Джорджа Формана. У листопаді 1994-го американський ветеран у віці 45 років і 299 днів переміг співвітчизника Майкла Мурера і став найстаршим чемпіоном світу в надважкій вазі в історії боксу.

"Я не повернуся як конкурентоспроможний боксер, - заявляв кілька років тому Кличко-молодший. - Мені не хочеться цього робити, я зараз живу іншим життям. Хоча я тренуюся щодня, а також беру участь у спарингах. Я відчуваю, що в мені все ще щось є. Але я брешу собі щоранку, що знову можу повернутися. Це допомагає мені залишатися у формі. Тому я веду здоровий спосіб життя, не приймаю наркотики, правильно харчуюся і сплю вночі замість того, щоб ходити на вечірки. Якщо я повернусь, то тільки заради особливої мети. Наприклад, побити рекорд Формана. Це дійсно виклик, який мотивує мене".

Якщо я повернусь, то тільки заради особливої мети. Наприклад, побити рекорд Формана

Щоб побити рекорд Формана майже 27-річної давності Володимиру Кличку треба знову стати чемпіоном світу - після 19 січня 2022 року.

4 серпня виповниться 25 років з дня, коли Володимир Кличко виграв "золото" XXVI Літніх Олімпійських ігор 1996-го в Атланті, США. У періоди з 2000 до 2003 і з 2006 до 2015 років він був чемпіоном світу серед боксерів-професіоналів у надважкій вазі. З 2011-го - понад чотири роки - володів трьома із чотирьох основних титулів. У професійному боксі українець провів 69 боїв - 64 перемоги, 53 нокаути, і п'ять поразок, з них чотири нокаути.

Зараз ви читаєте новину «Кличко оголосив про завершення спортивної кар'єри: відомо, коли може повернутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути