вівторок, 03 лютого 2009 12:28

Кінний спорт. Україна в світовому рейтингу піднялася з 94-ої позиції на 14-у

За інформацією "Главреда", на щорічному з"їзді Федерацій кінного спорту в Бразилії повідомили, що, згідно міжнародного рейтинга, Україна піднялася з 94-ої позиції на 14-у всього за рік.

Але хто "винен" у досягненнях? Талановиті спортсмени, розумні бізнесмени або державі? Тут потрібно розставити крапки над "і"... Безумовно, без підтримки держави не обійшлося. Але якщо оцінювати інвестиції Олексія Бутенко, який в травні 2008 року відкрив найбільший заміський клуб верхової їзди "Стайня Бутенкі", який на базі цього клубу успішно організував 14 повноцінних змагань (затвердів кубок "NIKOCAP" на позиції щорічного національного змагання), який інвестував у кінний спорт $12 млн. І оцінити вклад держави у поки не рейтинговий вид спорту, які складають всього 600 тис. грн на рік (половина з яких йде на апарат федерації), то відповідь на поставлене питання абсолютно зрозуміла.

Інвестиції справа делікатна, а інвестиції в український спорт на тлі ситуації в країні - це взагалі щось з області фантастики та божевілля. Так думає багато хто, якщо не всі. Але чому ж тоді все більше і більше бізнесменів інвестують в український спорт? Відповідь проста. Є люди, яким набридло відвідуючи іншу країну говорити, що "Юкрейн", - це біля "Раша", і яких відповідь "О, Раша!" (з тим самим здивуванням в очах) не влаштовує.

Так може варто віддавати належне саме тим, хто дійсно щось робить? І чиї дії можна виміряти конкретними результатами?


Довідки від "Gazeta.ua":

На щорічній звітній конференції Федерації кінного спорту України було оголошено, що в цьому році бюджети скоротять у п"ять разів. Чи означає це, що і надалі розвиток кінного спорту ляже на плечі інвесторів, яким він не байдужий?

Зараз ви читаєте новину «Кінний спорт. Україна в світовому рейтингу піднялася з 94-ої позиції на 14-у». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути