Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2012 16:59

Кернес попросив харківську облраду допомогти "оприбуткувати" стадіон "Металіст"

Кернес попросив харківську облраду допомогти "оприбуткувати" стадіон "Металіст"
Кернес хоче зробити стадіон "Металіст" власністю Харкова? Фото: svit24.net

Харківська міськрада просить облраду передати стадіон "Металіст" у комунальну власність міста.

"Беручи до уваги, що стадіон "Металіст" розташований на території міста Харкова, Харківська міська рада звертається до вас щодо вирішення питання передачі із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність територіальної громади Харкова майнового комплексу стадіону "Металіст", розташованого по вул.Плеханівській, 65, реконструкція якого була виконана за рахунок бюджетних коштів", - йдеться в тексті звернення, схваленого на сесії міськради в середу.

Це звернення підтримали 72 депутати, 4 проголосували проти, 4 - утрималися.

"Відразу хочу сказати, що це не вплине на якість наданих можливостей для вболівальників футболу та вболівальників футбольного клубу "Металіст". Ні в якій мірі немає ніякого переділу власності, тому що власність ця територіальної громади спільна. Ми виступаємо з ініціативою в зв'язку з тим, що гроші з державного бюджету, з місцевих бюджетів (міського, обласного) були спрямовані на реконструкцію стадіону "Металіст". Гроші приватного інвестора, які були спрямовані на власність цього інвестора - як були власністю цього інвестора, так і залишаються. Відповідно експлуатація стадіону, зміст стадіону сьогодні в компетенції комунального підприємства обласного значення", - сказав міський голова Харкова Геннадій Кернес, звертаючись до депутатів.

Він підкреслив, що у разі передачі стадіону в комунальну власність Харкова, місто зможе забезпечити його обслуговування.

"Якщо обласна рада прийме таке рішення, ми приймемо в комунальну власність стадіон "Металіст" і знаємо, як будемо його обслуговувати і утримувати з урахуванням в тому числі - якщо хтось любить спорт, напевно, знає - скільки там було ліквідовано спортивних секцій, скільки там на сьогоднішній день реклами, скільки там на сьогоднішній день торгівлі, скільки там на сьогоднішній день інших питань, пов'язаних з функціонуванням даного стадіону... Коли виступає хтось як фізична особа і говорить, що витрачає по 20, по 30 млн. на утримання даного підприємства, а доходи там взагалі нікчемні, то я не хочу вам тут доводити, але я можу теж вважати", - сказав Кернес.

Нагадаємо, президент "Металіста" Олександр Ярославський раніше вже озвучив свою позицію щодо передачі стадіону в комунальну власність міста.

Нагадаємо, бізнесмен виступив генеральним інвестором і координатором підготовки Харкова до Євро-2012, інвестувавши власні кошти в будівництво стадіону "Металіст", п'ятизіркового готелю, аеропорта і інших проектів.

Зараз ви читаєте новину «Кернес попросив харківську облраду допомогти "оприбуткувати" стадіон "Металіст"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути