Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 12:56

Карпов зіграв у шахи з зеками (ФОТО)

Екс-чемпіон світу з шахів Анатолій Карпов провів сеанс одночасної гри із засудженими Олексіївської колонії. Можливість зіграти зі знаменитим гросмейстером отримали шестеро людей. За стіл з Карповим сіли найкращі шахісти двадцять п"ятій колонії.


На гру із засудженими у Анатолія Карпова було півгодини. На довгу гру майстер не розраховував, пояснюючи це тим, що у нього мало часу.

У російських колоніях Анатолій Карпов частий гість. З сеансами одночасної гри він побував майже в двадцяти виправних установах від Красноярська до Калінінграда. У Харкові шаховий геній вперше після тридцятирічної перерви.

- Чудово, що шахи тут оживають, у шахи грають - це і захоплення, і відпочинок. Я думаю, початок покладений, треба і далі займатися цим. До речі, це і спосіб утриматися при звільненні. Через шахи легше роботу знайти у наш час, - говорить Карпов.

Шахіст також поговорив з керівництвом колонії і залишився приємно здивований. Харківські зеки завантажені роботою на сто відсотків. У російських колоніях той же показник ледве досягає 6%, розповідає гросмейстер.

Провести сеанс шахової гри з Анатолієм Карповим керівництву обласного Департаменту виконання покарань допомогло Міністерство у справах сім"ї молоді та спорту.

"Объектив"

Зараз ви читаєте новину «Карпов зіграв у шахи з зеками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути