Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 15:12

Карпов зіграв у шахи з кубинцями

Більше чотирьох тисяч кубинців узяли участь в масовому сеансі одночасної гри в шахи, в якому на декількох дошках зіграв гросмейстер з Росії, екс-чемпіон світу Анатолій Карпов.

Змагання, які викликали великий інтерес у місцевих любителів, відбулися в Університеті інформатики, розташованому на околиці кубинської столиці. Довгі столики з шахівницями зайняли майже всю територію площі в центрі університету. "Билися" за ними викладачі, студенти і відомі кубинські спортсмени.

Карпов перебуває на Кубі як спеціальний гість IV Олімпіади кубинського спорту, яка завершується в карибській країні.

Примітно, що у 2004 році російський гросмейстер вже брав участь в сеансі одночасної гри з кубинцями, який відбувся в місті Санта-Клара. Можливість зіграти з колишнім чемпіоном світу викликала тоді великий ажіотаж у місцевих шахістів. На острові шахи вважаються одними з найпопулярніших настільних ігор, багато в чому завдяки тому, що третім чемпіоном світу був кубинець Хосе Рауль Капабланка.

У місцевих школах основи стародавньої гри викладаються з 1 по 6 клас, транслюються телепрограми для навчання грі в шахи.

Страна.Ru

Зараз ви читаєте новину «Карпов зіграв у шахи з кубинцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути