пʼятниця, 05 березня 2021 21:00

Капітан команди Лобановського не підходить "Олімпіку"

Капітан команди Лобановського не підходить "Олімпіку"
Юрій Калитвицев був без роботи 4 роки. Фото: ФК "Олімпік"

52-річний Юрій Калитвинцев став новим тренером "Олімпіка".

Він мав серйозний тренерський потенціал, але не зміг його реалізувати. Працював в системі "Динамо", очолював "Закарпаття", тренував збірну України та московське "Динамо". Але попри аванси "вистрелити" так і не зміг. Найбільше досягнення для Калитвинцева-тренера – перемога зі збірною України на Євро-2009 серед 19-річних. В дорослому футболі самоствердитися в ролі тренера Калитвинцев не зміг.

Його прихід до "Олімпіка" не має ніякої логіки. Рівень донецького клубу дуже посередній. Команда комплектується завдяки вільним агентам, оренді гравців та нездатна утримувати своїх лідерів . Така команда може бути успішною тільки граючи в раціональний футбол. Головна мотивація для футболістів та тренерів – заявити про себе та перейти у кращий клуб.

Попередній тренер Ігор Климовський нічого не вигадував - кількісний захист та довгі передачі на Шахаба Захеді


Попередній тренер "олімпійців" Ігор Климовський нічого не вигадував - кількісний захист та довгі передачі на Шахаба Захеді. Коли іранець пішов із команди, то механізм зламався. Потрібно було щось перебудовувати. Власники клубу вирішили зробити ставку на іншого тренера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому один з основних гравців "Динамо" шантажує клуб

Калитвинцев є прихильником атакувального, домінуючого футболу. Цей тренер не гратиме в "автобуси" заради очок. Для нього гра значить більше за результат. З таким рівнем футболістів, як у "Олімпіка", поставити атакувальну модель гри буде неймовірно важко. Калитвинцев не працював із командою на зимових зборах, не проводив комплектацію під себе. Потрібно перебудовуватися по ходу сезону. Це може мати наслідки. Команда ще нічого не вирішила у питанні збереження прописки в УПЛ.

В останньому матчі чемпіонату програли аутсайдеру "Минаю". Домінували на полі. Але через власні помилки в обороні двічі отримали пенальті. Контроль м'яча, позиційні атаки через велику кількість браку не несли майже ніякої гостроти біля воріт суперника. Вони просто не можуть грати в атакувальний футбол. На перебудову потрібен час.Навряд чи його дадуть в "Олімпіку".

Зірковим часом Юрія Калитвинцева-гравця були сезони 1995-1997, коли він був капітаном "Динамо" та одним із найкращих гравців чемпіонату України. Також виступав за російські "Динамо" та "Ротор", турецький "Трабзонспор". Завершив професійні виступи у 2000 році.

До "Олімпіка" тренував московське "Динамо". Подав у відставку в жовтні 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «Капітан команди Лобановського не підходить "Олімпіку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути