Виконувач обов'язків генерального директора львівських "Карпат" Юрій Дячук-Ставицький розповів, що екс-наставник команди заборонив гравцям їсти сметану та сало.
Чому Йовичевича раніше не зняли?
— Тут мова не про те. Можливо, Ігор і далі би працював. Хоча після такого матчу, як в Олександрії, мене, Маркевича чи Яремченка негайно би звільнили. Повірте, я оперую лише фактами. Дивує інше: як молодий хорватський спеціаліст на Західній (підкреслюю) Україні може змусити всіх (гравців і тренерів), аби його називали "Містер"! Думаю, це не етично в наших краях.
Це мода така.
— Не розумію цього. Як досвідчені гравці-українці, котрі пограли в єврокубках, можуть так називати тренера, в якого лише півроку ліцензія. Ми ж мешкаємо в Україні, а не деінде, а тим паче — на Західній! Повірте, ніколи поганого не сказав і не скажу про Йовичевича. Проте в нашому клубі є людей вісім, які не гірші за хорвата. Безубяк і Толочко вже скільки років трудяться, Левський підготував багато футболістів, Деркач, Лобасюк, Гарас, Гнатів.
Іще одне: Ігор зробив так, аби українці не їли сметани, яйця, масла, сала. Я, ви, ваші діти їли і їстимуть борщ із сметаною, а в нас у клубі було заборонено! Їли макарони й піци. Йовичевич уважав себе головним у всьому. Окрім того, в клубі він зрідка з'являвся. Бувало, місяцями його не було.
Як так?
— Ігор сказав, що клуб — незатишне місце. Отож зустрічалися з ним у кафе. Й заключний штрих: на останній матч "Карпат" продали 250 квитків. Це показник того, як грає команда?
Прямий до того ж.
— О! Подивіться в минуле: Шаран попрацював три-чотири місяці, результату не було — пішов, Кучер трішки попрацював — пішов, Костов мав дев'ять місяців — пішов. Од Йовичевича просто хотіли, щоби він довів сезон до кінця, а потім би вирішували контрактні справи. Ось і все. У цьому сезоні буде нам непросто, та ми ще про себе заявимо. "Карпати" — команда Галичини, основний представник західного регіону, то є бренд.
Коментарі
1