пʼятниця, 10 серпня 2018 21:00

Його вплив на гру "Динамо" на рівні Ярмоленка

Тільки 24-річний Беньямін Вербич - словенський півзахисник - у останніх двох матчах забивав за київське "Динамо". Потерпали донецький "Шахтар" та чеська "Славія".

Вербич прийшов до "Динамо" на початку 2018 року. Попередній клуб – данський "Копенгаген" - отримав за це 4 мільйони євро. Зараз словенець - твердий гравець основного складу на позиції лівого атакувального півзахисника.

"Це ледь не єдиний випадок в селекції "Динамо", коли футболіст прийшов і відразу заграв. У Драговича, Віди, Мбокані початок був важкий, але з часом адаптувались. А Вербич буквально за 2-3 матчі почав демонструвати високий рівень. Навіть вболівальники після кількох матчів його прийняли та почали позитивно відгукуватись про цього футболіста, - каже блогер Михайло Смоловий.

Автор: Динамо
  Вербіч був одни з кращих у матчах проти "Шахтаря"
Вербіч був одни з кращих у матчах проти "Шахтаря"

На 120% виконує те, що від нього просить тренер

Якщо дивитись виключно на організаційну складову, на те як команда будує свою гру, то вплив Вербича на рівні Ярмоленка. "Динамо" багато уваги приділяє захисту. Атака не є чимось масштабним, у наступі бере участь 3-4 гравці. Індивідуальна майстерність Вербича на високому рівні, він створює моменти, забиває. Ярмоленко грав на протилежному фланзі. Тільки він був грізною зброєю. Зараз є Циганков. Разом з Вербичем вони несуть основну небезпеку воротам суперника.

Словенець поступово перетворюється в лідера. Він насправді ще більш атакувальний гравець, ніж ми бачимо. В "Копенгагені" діяв набагато вище, менше уваги приділяв захисту. Тому там більше забивав, більше асистував. У Хацкевича футбол так побудований, що вінгери приділяють багато уваги обороні. Вербич прийняв це, адаптувався. Він створює достатньо позиційних перешкод для гравців суперника, у відборі бере участь. Беньямін на 120% виконує те, що від нього просить тренер.

Гра, що будується Хацкевичем, дуже енерговитратна. Зрозуміло, що футболістам поки що важко після зборів

В Данії Вербич просто приймав м'яч і тікав на голкіпера або віддавав гольові передачі. В "Динамо" по-іншому. В позиційних атаках він зустрічається з м'ячем метрів на 15 нижче, ніж в "Копенгагені". Тому й голеві показники не такі високі, як в попередньому клубі. Гра, що будується Хацкевичем, дуже енерговитратна. Зрозуміло, що футболістам поки що важко після зборів. Пришвидшення команди варто очікувати десь за місяць. Коли "Динамо" набере форму і Вербич почне зустрічатись з м'ячем вище, зросте і його ефективність.

Професіоналізм для словенця стоїть на першому місці. Думаю, за рік-два багато клубів будуть ним цікавитись. Все йде того, що в "Динамо" Вербич навряд чи надовго затримається"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про бразильського новачка "Динамо"

Контракт Вербича з "Динамо" розрахований до кінця 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Його вплив на гру "Динамо" на рівні Ярмоленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути