неділя, 05 серпня 2018 20:11

Що треба знати про бразильського новачка "Динамо"

Що треба знати про бразильського новачка "Динамо"
Віктор Буено гратиме у "Динамо" два роки на правах оренди

Київське "Динамо" поміняло парагвайського півзахисника Дерліса Гонсалеса на півзахисника " Сантоса" бразильця Віктора Буено. Обидва гравці підписали орендні угоди на два роки. Саме скільки їм залишалося по контракту в попередніх клубах.

"Динамо" був потрібен ще один фланговий півзахисник. Йти в довгий сезон тільки із двома вінгерами – Вербічем та Циганковим - враховуючи травми, втрати форми, дискваліфікації, ротацію і тому подібне було не зовсім правильним рішення. Богдан Леднєв вирушив набиратися досвіду до "Зорі". Георгію Цітаїшвілі тільки 17 років. Владислав Калитвинцев поки не виправдовує сподівань. Тому "Динамо" потрібно було виходити на трансферний ринок. Враховуючи економічну ситуацію в країні та українському футболі, витрачати зайві гроші точно не на часі. Потрібно було шукати максимально економний та вигідний варіант.

Не можна сказати, що перехід Буено до Києва є мрією головного тренера Хацкевича, чи менеджменту клубу. Склалася така ситуація, що потрібно було шукати нову команду для Дерліса Гонсалеса. Парагваєць повністю програв конкуренцію та втратив мотивацію грати в Києві. За три сезони в Києві парагвайський півзахисник так і не виправдав покладені на нього аванси. Заміною Джермейну Ленсу він так і не став. Враховуючи, що за час виступів за "Динамо" Дерліс має дуже мало командних досягнень та жодного особистого, продати його за ті гроші, що свого часу були заплачені "Базелю" - нереально. Тим паче, що збірна Парагваю не потрапила на Кубок світу-2018. В такому випадку найбільш реальною залишалися подальші оренди або обмін на іншого гравця.

Не можна сказати, що перехід Буено до Києва є мрією головного тренера Хацкевича, чи менеджменту клубу


Щось подібне можна сказати і про Віктора Буено. У 2016 році він був одним із найкращих гравців Бразилії. Але зазнав важкої травми, через яку пропустив майже рік. Повернувшись у футбо, втратив місце в складі " Сантоса". Гравцеві потрібно було щось змінювати, отримати нові виклики. Переїзд до Європи може стати одним із таких чинників.

Від цього обміну більше виграло "Динамо". Буено молодший за Дерліса більше, ніж за рік. Також бразилець – більш різноплановий гравець. На відміну від Гонсалеса, який може грати тільки на фланзі, Буено може діяти на вістрі атаки, грати атакуючого півзахисника або на своїй рідній позиції на фланзі. Дуже важливо, що Буено вищий за зростом від Дерліса. Цей фактор може стати важливим для силового українського футболу.

Головний чинник підписання гравця - велика мотивація. Минулого сезону він не мав стабільної ігрової практики. Тому має велике бажання довести всім, та в першу чергу собі, що він реально чогось вартує в футболі. Зміна клубу та переїзд до Європи - найкраща для цього можливість. Щось подібне було із карпатівцем Хорхе Карраскалем. Він в "Севільї" взагалі за рік провів один матч за молодіжну команду. Причина - травми. Тому використав першу можливість повернутися у футбол та став найкращим гравцем " Карпат" у минулому сезоні. Щось подібне можна сказати і про мотивацію Віктора Буено.

Бразилець гарно розганяє атаки, вміє працювати із м'ячем, зміщуватися із флангу в центр поля

Віктор Буено – дуже цікавий футболіст. Має дуже хороші задатки та потенціал, який до 23 років повністю не розкрив. На певному етапі зазнав травми, яка не тільки вибила його із футболу на довгий термін, але забрала впевненість у собі. Із головних футбольних чеснот – техніка та швидкість. Бразилець гарно розганяє атаки, вміє працювати із м'ячем, зміщуватися із флангу в центр поля. Може сам створювати моменти для партнерів або завершувати атаки. Із недоліків – притаманна всім бразильцям егоїстичність, інколи заграється із м'ячем. Відразу він навряд чи зможе показувати власний клас. Напевно, що йому потрібен буде час на адаптацію щоб звикнути до європейського футболу. В разі того, якщо Олександр Хацкевич знайти підхід до бразильця – результат може перевершити всі очікування.

Найголовніша проблема Буено - характер. В Бразилії він був успішним тільки в той період, коли мав довіру тренера. В час, коли потрібно було боротися за місце в складі після травми, вигравати конкуренцію, Буено проявити себе не зміг. В цьому він чимось нагадує воротаря "Динамо" Дениса Бойка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" шукає нападника

Підписання Буено –це продовження нової трансферної філософії "Динамо" із приходом до клубу селекціонера Євгена Красникова. Раніше "Динамо" вже пробувало працювати на бразильському ринку, але не завжди було у цьому успішним. Із приходом Че Че, Сідклея, а зараз ще й Буено, відбувається ще одна спроба. Великі шанси на те, що новим форвардом теж стане латиноамериканець.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про бразильського новачка "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути