вівторок, 17 липня 2018 00:10

"Динамо" шукає нападника

Київське "Динамо" за два останні роки виграло тільки один трофей — суперкубок України-2016. Завершальний сезон Сергія Реброва, 2016/17, був провалений. Новому тренеру Олександру Хацкевичу знадобився рік на перебудову гри команди, зміну складу.

Весняні матчі показали, що ставка на молодих українських футболістів повністю себе виправдовує. Варто тільки підсилити команду кваліфікованими легіонерами. Тому на літнє міжсезоння у вболівальників столичного клубу були великі сподівання.

— Останній рік був невдалим багато в чому через зміну головного тренера. Хацкевич не так добре знав можливості своїх гравців. Шепелєв — тому приклад, як і його позиція на полі. Зараз тренер ліпше розуміє свою команду. Більше немає гравців, які можуть піти і цим створити невизначеність. Тому очікування оптимістичні. Якщо команда проведе сезон, як другу половину минулого, перемоги прийдуть, — каже блогер Михайло Смоловий, 31 рік.

Під час зборів у Австрії із шести матчів "Динамо" жодного разу не поступилося. Перемогли чемпіона Чехії "Вікторію", Плзень, 2:0, та найсильнішу команду Азербайджану, учасника останньої Ліги чемпіонів, "Карабах", 1:0. Зіграли внічию з китайським "Тянзинь Цюаньцянь" — 3:3 та 1:1 — зі швейцарським "Люцерном". Знищили австрійський "Телфес", 9:0, та перемогли румунський "Боташоні", 1:0. За час зборів кістяк команди сформувався. Невизначеними залишаються ще дві-три позиції. Насамперед, найкраще поєднання гравців у середині поля. Запрошення бразильця Че Че потребує перебудови гри команди.

— Фундаментально гра на зборах не змінювалася доти, доки поряд із минулорічною не почала вибудовуватися нова і достатньо смілива конструкція. Вона не передбачає наявності у центрі поля орієнтованого лише на відбір гравця. Ця структура пасуватиме для швидкого нападника. І це — повна протилежність ставці на силового форварда. Вболівальників має радувати, що поряд із консервативнішими заходами, що пропагував тренер, з'являється повноцінний "план Б". Його не вистачало у поєдинках із "незручними" суперниками, які грають від оборони, — додає Смоловий.

Олександр Хацкевич відмовився від кількох вікових футболістів ще перед початком зборів.

Вони більше формально були в команді, ніж грали на полі. Із новачків прийшли два бразильці — центральний півзахисник Че Че та лівий захисник Сідклей. Шанс проявити себе отримали Андрієвський, Михайличенко та Калітвинцев. Вони були в системі клубу, але грали за інші команди. А ще талановита молодь — Алібеков, Русін, Смірний, Лєднєв, Маханьков. Не зміг взяти участь у передсезонній підготовці хорват Йосип Пиварич. Він виступав у складі своєї збірної на Кубку світу. Молоді Миколенко, Попов та Цітаїшвілі готуються до Євро серед 19-річних у Фінляндії, тому пропустили збори команди.

— Че та Сідклей однозначно повинні додати командній грі креативу та нестандартних рішень. Серед гравців дубля найкраще себе проявив Ахмед Алібеков. Причому грав на позиції центрального захисника, хоча він — опорник. Зараз у ньому вбачають ймовірну підміну Бурді. Непогане враження справили Лєднєв та Смирний, навіть забивали. Проте до рівня переконливості Алібекова трішки не вистачило. Голкіпер Маханьков не зганьбився, але цьогоріч не посуне Бойка. На перегляді були захисник 34-річний Папа Гуйє та нападник Максим Дегтярьов, 25 років. Папа був необхідний для закриття дефіциту захисників через виклик до юнацької збірної Попова та Миколенка. Тому не дивно, що з ним не підписали контракту. Максим теж знадобився для кількості, аби розбавити ігрове навантаження на Бесєдіна та Русина, поки клуб шукає нападника, — наголошує експерт.

Вирішили питання з воротарем — "Динамо" підписало п'ятирічний контракт із Денисом Бойком. До нього він виступав у Києві на правах оренди, а його контракт належав турецькому "Бешикташу". Саме в Бойку керівники клубу та тренери команди бачать основного воротаря. У такому разі Бущан, Рудько та Маханьков мають визначити, хто буде запасним голкіпером. Коваль не поїхав навіть на збори. Тренується із молодіжкою.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" шукає нападника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути