пʼятниця, 03 квітня 2020 21:01

"Його шкіра стала сірою, як і його губи": як спортсмени борються з коронавірусом

Коронавірус - головна світова тема. Підсумовуємо - як на цей момент вона зачепила спорт.

У ніч на 22 березня в Мадриді від коронавірусної інфекції помер Лоренцо Санс - колишній президент "Реала", людина, яка повернула в Мадрид Кубок чемпіонів.

У 1995 "Реал" нарешті стає чемпіоном Іспанії. Цю перемогу Санс ще не міг собі приписати, вона була підготовлена ​​до нього. Перший його самостійний сезон виявляється провальним: 6-е місце в Ла Лізі, поразка від "Ювентуса" в чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Але вже через рік, в 1997, починають працювати зроблені вкладення: "Реал" повертає собі першість в Іспанії. Правда, через рік знову його втрачає - але ця невдача відходить на другий план, тому що "Реалу", нарешті, вдається зробити те, чого вболівальники чекали 32 роки: виграти Лігу чемпіонів!

У фіналі був переможений недавній кривдник "Ювентус". Єдиний гол забив куплений задорого Предраг Міятович. Стратегія Санса працювала, що би там про неї не говорили!

За сьомою перемогою в Лізі чемпіонів пішла восьма - через 2 роки. Вона була здобута на тлі наростаючих внутрішніх труднощів і трьох сезонів без титулу.

У Сенегалі від коронавірусу помер Пап Діуф – колишній президент "Марселя". Йому було 68 років.

Пап Діуф був надзвичайно популярним футбольним діячем - він був президентом "Марселя" з 2005-го по 2009 рік. Раніше він був спортивним журналістом і футбольним агентом. Його відомими клієнтами були Базиль Болі і Жозеф Антуан Белл.

  Діуф був президентом "Марселя", але чемпіонство не виграв. фото: espn.com
Діуф був президентом "Марселя", але чемпіонство не виграв. фото: espn.com

За Діуфа "Марсель" двічі ставав другим у чемпіонаті і двічі грав у фіналі Кубка Франції.

Олімпійський чемпіон з плавання південноафриканець 31-річний Кемерон ван дер Бург назвав коронавірус найгіршим захворюванням, яке він коли-небудь переносив.

Про це уродженець ПАР написав на у Twitter.

"Вже 14 днів, як я борюся з COVID-19. Безумовно, це найстрашніший вірус, який мене коли-небудь вражав, незважаючи на те, що я здорова людина з сильними легенями, веду здоровий спосіб життя і молодий. Хоча найважчі симптоми відійшли, я все ще борюся з серйозною слабкістю і залишковим кашлем, який я не можу подолати. Будь-яка фізична активність, наприклад, ходьба, залишає мене виснаженим на кілька годин. Втрати в фізичних кондиціях величезні. Спортсмени, які перенесуть COVID-19 протягом останнього тренувального циклу, втратять більшу частину фізичної підготовки. Інфекція незадовго до змагань - найгірший варіант", - сказав ван дер Бург.

Це найстрашніший вірус, який мене коли-небудь уражав

Нападник туринського Ювентуса і національної збірної Аргентини Пауло Дібала заразився коронавірусом.

Про це гравець повідомив у своєму Instagram.

Також COVID-19 підхопила його дівчина.

"Привіт усім, я просто хотів повідомити вам, що ми отримали результати тесту Covid-19, і ми з Оріаною маємо позитивний результат. На щастя, ми в ідеальних умовах. Дякуємо за ваші повідомлення", - написав Дібала.

  Дібала лікується в Аргентині. Фото Рейтер
Дібала лікується в Аргентині. Фото Рейтер

Легенда збірної Туреччини Рюштю Речбер продовжує боротися за життя після позитивного тесту на коронавірус. Його дружина Ісіль розповіла в Instagram, як її чоловік бореться з хворобою.

- Останні 72 години були дуже важкими, і я сподіваюся, що йому стане краще. Хочу сердечно подякувати всім, хто нас підтримує. Це битва живої істоти проти нового вірусу, який змінився в розмірах і невідомий людському організму. Раннє виявлення цього захворювання дуже важливо. Цей вірус не закріплюється в горлі або носі. Він швидко рухається й осідає в легенях, де миттєво проявляється, щоб розмножитися і почати запалення легенів.

  Рюштю грав за "Барселону". фото: tarafsizhaberajansi.com
Рюштю грав за "Барселону". фото: tarafsizhaberajansi.com

Перші 72 години дуже важливі. У Рюштю була лихоманка протягом декількох днів. Дивні симптоми, які раніше не були відчутні і не спостерігалися. Він страждав від сильної слабкості, втоми, втрати апетиту.

Його шкіра стала сірою, як і його губи. Швидке дихання, задишка, невпинний кашель. Він також говорив, що в нього був нерегулярний пульс, - написала Ісіль Рюштю.

Біль у суглобах і м'язах. Гарячка, температура 38,5

Технічний директор "Мілана" Паоло Мальдіні стверджує, що коронавірусом перехворіли всі члени його сім'ї. Напередодні стало відомо, що символ "россонері" і його син Даніель йдуть на поправку.

"Від кого я заразився? Не знаю. У дружини довго була застуда, дуже дивна, вона 3 тижні провела в ліжку. Але це було ще в середині лютого. Крістіан, наш старший син, живе з нами, він теж хворів. Йому було найгірше. У мене перші симптоми з'явилися 5 березня. Біль у суглобах і м'язах. Гарячка, температура була 38,5. Наступного дня мені потрібно було в Міланелло, але я залишився вдома. Пропустив матч із "Дженоа". Футболістів "Мілана" не бачив 2 тижні. Ніхто з них не заражений".

"Дружина і Крістіан зробили тест, у них немає коронавірусу. Але ми впевнені, що вони вже просто одужали.

  Мальдіні під час матчу ветеранів. Фото Рейтер
Мальдіні під час матчу ветеранів. Фото Рейтер

Головний тренер лондонського "Арсенала" Мікель Артета повідомив, що вилікувався від коронавірусу.

13 березня стало відомо про хворобу Артети. За 10 днів іспанський тренер вже не відчуває симптомів хвороби.

"Зараз я відчуваю себе дійсно добре. Думаю, що видужав. Мені знадобилося три або чотири дні, щоб з'явилося більше енергії, а симптоми залишилися позаду. Хоча спочатку все не виглядало так добре", - сказав Артета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з відомих людей заразився коронавірусом і як переносить захворювання

Керівництво футбольної федерації Бельгії вирішило закінчити нинішній футбольний сезон через спалах коронавірусу. Цим шляхом може піти й чемпіонат Греції.

Зараз ви читаєте новину «"Його шкіра стала сірою, як і його губи": як спортсмени борються з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути