понеділок, 22 лютого 2010 19:48

Іванофранківець побив світовий рекорд п"ятирічної давності (ФОТО)

32-річний Мирослав Федорчак з обласного центру Прикарпаття, сьогодні встановив новий світовий рекорд у віджиманні на одній руці тильною частиною долоні. Протягом години він віджався 780 разів.

Спортсмен побив рекорд встановлений у 2005 році канадцем Ібугом Пруденом. Той протягом години виконав всього 677 разів.

- Подія світового рівня, ця людина має унікальні можливості терпіти біль, - розповідає тренер рекордсмена Віталій Матешко. – Мирослав вже на 48 хвилині перевищив попередній рекорд. На жаль, не приїхали представники українського офісу Книги рекордів Гіннеса. Ми відправляли їм офіційне запрошення, проплачували їм поїздку та проживання.

Протягом години рекордсмен зробив 50 підходів, щоразу віджимався 15-18 разів. До рекорду іванофранківець готувався більш як півроку. Тренування тривали по 45 хв. на день, п"ять разів на тиждень. Спортсмен робив спеціальні вправи, щоб зміцнити руки: віджимався, висів на турніках, ходив на руках, піднімав гирю.

Відзняті відеоматеріали Мирослав Федорчак направить в головне представництво Книги Гіннесів у Лондоні. Спортсмен сподівається, що його рекорд визнають як дійсний.

— Про рекорд прочитав в Інтернеті, — розповідає Федорчак. — Я спробував без підготовки віджатись, у мене вийшло відразу десять разів. Мої друзі-спортсмени не могли й одного разу. Один неправильний рух — і можна зламати руку.

Прикарпатський спортсмен втретє б"є світовий рекорд. Минулорічна спроба становила 40 відтискань на одній руці за хвилину. 2005 року вперше потрапив до Книги Гіннеса — за годину на зiгнутих у колiнах ногах пiдстрибнув 4090 разiв. Через рік Мирослав упродовж 10 год. присів 20 012 разів, встановивши всеукраїнський рекорд.

Зараз ви читаєте новину «Іванофранківець побив світовий рекорд п"ятирічної давності (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути