середа, 16 липня 2008 09:02

Іспанська футбольна збірна отримала нового тренера

Іспанська футбольна збірна отримала нового тренера

Колишній тренер мадридського "Реала" Вісенте Дель Боске встане біля керма збірної Іспанії на строк до закінчення чемпіонату світу 2010 року, повідомляє football.ua.

"Виконавчий комітет RFEF схвалив пропозицію Анхеля Марія Вільяра про призначення Вісенте Дель Боске на посаду головного тренера національної збірної Іспанії строком на два роки", - докладають джерела в RFEF (Королівська Іспанська Федерація Футболу).

51-річний фахівець замінить на цій посаді Луїса Арагонеса, що заявив про свій відхід із збірній заздалегідь. Арагонес виграв з командою Євро-2008 - перший трофей іспанців за 44 роки.

Перший іспит для Дель Боске призначено на 20 серпня, коли іспанці зіграють з національною командою Данії. Перший офіційний поєдинок підопічні Дель Боске проведуть 6 вересня, де чемпіони протистоятимуть національній команді Боснії. Це буде матч відкриття відбірного турніру в Групі 5, де окрім вищезазначених присутні такі команди, як Туреччина, Бельгія, Вірменія та Естонія.

За винятком нетривалого турецького періоду тренерської роботи в "Бешикташі", все своє футбольне життя Дель Боске провів в мадридському "Реалі". Спочатку як гравець, а потім і як тренер. Найуспішнішим періодом тренерської кар"єри знаменитого "вусаня" є період з 1999 по 2003 роки, коли "Вершкові" виграли два чемпіонати та двічі ставали переможцями Ліги чемпіонів.

Після цього в 2003 році через напружені відносини з тодішнім президентом "Реала" Флорентіно Пересом, Дель Боске був змушений піти.

Зараз ви читаєте новину «Іспанська футбольна збірна отримала нового тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути