Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2012 18:18

Іноземні вболівальники ходили по фан-зоні у банних халатах
9

Фото: Фото: Олексій Панченко

Близько 100 тисяч людей спостерігали за фінальним матчем Євро-2012 у київській фан-зоні УЄФА на Хрещатику. В єдиний натовп змішалися вболівальники з Італії, Іспанії, туристи з Польщі й країн СНД та, найчисленніші, місцеві любителі футболу. Одні вдягли символіку власної збірної, інші – команди, за яку переживали під час гри; деякі намагалися поєднати кольори одразу кількох країн. Іноземців привезли десятки автобусів.

Над центром кружляли кілька гелікоптерів. Один з них використовується УЄФА для фотопідрахунку відвідувачів вболівальників.

Після завершення матчу на стадіоні "Олімпійський" відбулися вручення кубка й запуск феєрверків. Згодом почалось спільне стихійне святкування на центральних вулицях міста. Люди засідали у барах, спостерігали за вуличними концертами або сходилися до фан-зони.

У самій фан-зоні на місці "шведського містечка" розпочалась невелика, без професійної апаратури, дискотека. Її одразу "окупували" тисячі українців, які то танцювали, то перекрикували музику з колонок скандуванням патріотичних гасел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хряка-віщуна "Євро-2012" відправлять до зоопарку

"Офіційна" дискотека у платній VIP-ложі на Майдані Незалежності привабила небагатьох попри світлові ефекти.

Решта відвідувачів фан-зони просто гуляли вздовж неї невеликими групками. Головними розвагами стали споживання супердорогого пива й спільне фотографування.

Серед західноєвропейських вболівальників виявилося чимало "фриків", одягнутих якомога ненормальніше: у перуки, пластикові роги, маски й навіть банні халати.

Гості швидко почали "брататися", вправляючись у іноземних мовах і знанні країни співрозмовника. Через неадекватність цін на алкоголь, святкувальники розширили територію свята до Бесарабської площі, де розташований єдиний у центрі Києва супермаркет.

Атмосферу загальної дружби й відпочинку не зіпсували ані численні торгівці, ані навіть прорив водопроводу на площі – який, втім, комунальники замаскували й ліквідували за лічені хвилини.

Вже о 2-й ночі огороджену територію фан-зони закрили для входу. Проте, до пропускних пунктів та на площу перед стадіоном продовжували стікатися групки молоді. Громадський транспорт працював цілодобово.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні вболівальники ходили по фан-зоні у банних халатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути