Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2012 04:44

Кількість VIP-персон на фіналі Євро-2012 свідчить про безперспективність політизації спорту - МЗС

Кількість VIP-персон на фіналі Євро-2012 свідчить про безперспективність політизації спорту - МЗС
Маріо Монті, Мішель Платіні і принц Філіп Фото: Reuters

Під час матчу між збірними Італії та Іспанії на трибунах НСК Олімпійський разом з десятками тисяч іноземних вболівальників були п'ять королівських осіб, п'ять президентів, два спікери парламентів, чотири голови та низка членів іноземних урядів.Як відзначили в Міністерстві закордонних справ Україні в неділю ввечері, безпрецедентно велика кількість гостей в Україні під час проведення чемпіонату також яскраво продемонструвало, що в сучасній Європі ідеї політизації спорту не знаходять підтримки у людей.

"Євро-2012 показав світу Україна як істинно європейську, гостинну і толерантну країну з багатою самобутньою історією та культурою", – відзначили в МЗС.

За оцінкою президента UEFA Мішеля Платіні, Україна та Польща спільними зусиллями "встановили високі стандарти проведення чемпіонату, яких іншим буде непросто домогтися", повідомили в міністерстві закордонних справ України.

На думку МЗС України, яскравим підтвердженням слів президента UEFA є рекордна в історії чемпіонатів Європи з футболу відвідуваність стадіонів, на яких відбувалися ігри турніру, а також фан-зон.

"Україна дякує кожному з сотень тисяч футбольних уболівальників, які протягом останніх тижнів разом з українцями створювали неповторну атмосферу дружби та футбольного свята", – відзначили в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Кількість VIP-персон на фіналі Євро-2012 свідчить про безперспективність політизації спорту - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути