Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2012 17:36

Іноземці найбільше купують "пивні тури" і екскурсії комуністичними пам'ятками

Іноземці найбільше купують "пивні тури" і екскурсії комуністичними пам'ятками
Екскурсії Дніпром - одні з найпопулярніших. Фото: donbass.ua

Серед платних екскурсій найбільшим попитом у європейських гостей користується екскурсія пивними закладами Києва.

Про це на прес-конфереції заявив директор екскурсійного агентства "Захоплюючий Київ" Арсеній Фінберг, передає Gazeta.ua.

"На "пивний тур" групи збирають до 15 осіб щодня. Також популярні екскурсії до музею Другої Світової війни, до Києво-Печерської лаври. Туди набирається 5-7 людей. Іноземці дуже цікавляться екскурсією "Комуністичний Київ", що розповідає про радянські реалії нашого міста, а також екскурсією "Секретний Київ", де їм показують незвичності і приховані місця, двори, під'їзди нашого міста. Також європейці беруть оглядові екскурсії на двоповерховому автобусі, і на кораблях по Дніпру", - повідомив Фінберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецька сім'я від початку Євро-2012 щодня безкоштовно приймає 6 іноземців

Він уточнив, що екскурсії зазвичай проводять англійською, але іноді і мовами тих країн, звідки приїздять уболівальники. Найдорожча екскурсія коштує 50 доларів — це поїздка до Мамаєвої Слободи. Пішохідні екскурсії коштують по 15-20 доларів.

"Тури у Чорнобиль питають регулярно — кожного дня цікавляться до 30 людей. Але, на жаль, державне регулювання таке, що не дозволяє реалізувати цю екскурсію на наступний день. Наприклад, сьогодні можна забронювати цю екскурсію аж десь на 7 липня. Потрібно зареєструватися за 10 робочих днів перед поїздкою. Утім, знаю, що все одно туди кожного дня відправляють по 5-6 автобусів. А найцікавіший запит був від шведів - екскурсія до Полтави. Хотіли дізнатися побільше про Полтавську битву, хоча тоді шведи зазнали поразки. І ми зробили декілька приватних турів", - зазначив голова агентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києвом почав курсувати потяг з ретро-паровозом

Усього, за його словами, агентство провело екскурсії на період Євро-2012 для 1000 людей. Це удвічі більше, ніж у звичайний літній період. Фінберг припустив, що компанії-офіційні спонсори чемпіонату, TUI і Гамалія, провели більшу кількість екскурсій.

Також Києвом водять безкоштовні екскурсії.

"Кожного дня збираємо групи біля Главпоштамту о 12-й і 16-й годині. Екскурсії проводять гіди-волонтери англійською мовою. Зазвичай збирається до 30 людей", - зазначила директор проекту "Фрітурз Київ" Марина Краінученко.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці найбільше купують "пивні тури" і екскурсії комуністичними пам'ятками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути