неділя, 28 лютого 2016 12:10

Інфантіно зароблятиме на посаді президента ФІФА менше, ніж Блаттер

Інфантіно зароблятиме на посаді президента ФІФА менше, ніж Блаттер
Джанні Інфантіно Reuters

Заробітна плата Джанні Інфантіно, який у п'ятницю був обраний новим президентом Міжнародної федерації футболу (ФІФА), буде меншою, ніж у його попередника Йозефа Блаттера. Про це повідомляє агентство AP з посиланням на джерело в організації.

При цьому наголошується, що зарплата нового генерального секретаря ФІФА буде вище, ніж в Інфантіно. Суми, які будуть отримувати чиновники організації, будуть оприлюднені в наступному місяці в рамках програми реформ, схвалених на конгресі ФІФА у п'ятницю.

Розкрити зарплати топ-менеджменту і вивчити російську мову: що потрібно знати про плани нового глави ФІФА

Інфантіно був обраний президентом ФІФА на позачерговому конгресі, отримавши 115 голосів із 207 у другому турі. Швейцарець став дев'ятим президентом ФІФА в історії. Раніше організацію очолювали француз Робер Герен (1904 - 1906 рр.), англієць Деніел Вулфолл (1906 - 1918), француз Жуль Ріме (1931 - 1954), бельгієць Рудолф Селдрейерс (1954 - 1955), англієць Артур Дрюрі (1955 - 1961), англієць Стенлі Роуз (1961 - 1974), бразилець Жоао Авеланж (1974 - 1998), швейцарець Йозеф Блаттер (з 1998 року).

Наступні вибори президента ФІФА відбудуться у 2019 році. Таким чином Інфантіно завершить мандат Блаттера, який був переобраний на черговий президентський термін в травні 2015 року, однак через кілька днів на тлі корупційного скандалу оголосив про дострокову відставку з посади глави ФІФА.

Зараз ви читаєте новину «Інфантіно зароблятиме на посаді президента ФІФА менше, ніж Блаттер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути