понеділок, 16 грудня 2019 14:54

Інцидент із Зозулею: МЗС України підтримало футболіста

Інцидент із Зозулею: МЗС України підтримало футболіста
МЗС України підтримує Романа Зозулю у конфлікті з уболівальниками. Фото: upload.wikimedia.org

Владу Іспанії та очільників Королівської іспанської футбольної федерації Міністерство закордонних справ України закликає як слід відреагувати на випадок з українським футболістом Романом Зозулею.

Українське МЗС засуджує прояви нетерпимості та словесні напади на адресу українського футболіста Романа Зозулі під час матчу між командами "Райо Вальєкано" і "Альбасете", заявила речниця МЗС України Катерини Зеленко.

"Ганебні образи з боку так званих уболівальників є не лише надуманими та безпідставними, а й співзвучними зі штампами російської пропаганди", - зазначила Зеленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт набирає обертів. Фанати "Райо Вальєкано" виступили із заявою щодо Зозулі

Українське відомство підтримує Зозулю і сподівається, що футбол як універсальна мова для фанатів всього світу залишатиметься важливим інструментом зі зміцнення миру, терпимості та взаєморозуміння.

"Закликаємо офіційну владу Іспанії та керівництво Королівської іспанської футбольної федерації належним чином відреагувати на інцидент з Романом Зозулею задля запобігання подібним неприпустимим проявам у майбутньому", - акцентувала речниця МЗС.

Матч другого дивізіону Іспанії (Сегунди) між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" призупинили після першого тайму і згодом відклали у зв'язку з образами на адресу українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі. Фанати господарів наприкінці першого тайму почали викрикувати на адресу українця різні образи, основною тематикою яких стало гасло "Зозуля - нацист"

Зараз ви читаєте новину «Інцидент із Зозулею: МЗС України підтримало футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути