середа, 18 червня 2008 11:34

Ім"я Ларіонова внесли до Залу слави НХЛ

Легендарний російський хокеїст Ігор Ларіонов в ніч з 17 на 18 червня був включений в Зал слави НХЛ (HHOF). Про це рішення повідомили голова ради директорів HHOF Біл Хей і керівник розпорядного комітету Джим Грегорі. Офіційна церемонія нагородження відбудеться 10 листопада 2008 року в Торонто.

Ларіонов почав свою кар"єру в НХЛ 1989 року в 29 років. До цього він встиг виграти дві золоті медалі Олімпійських Ігор (1984, 1988) і чотири рази у складі збірної СРСР перемагав на чемпіонатах світу. У Національній хокейній лізі він провів 14 сезонів і виступав за "Ванкувер", "Флориду", "Детройт", "Сан-Хосе" і "Нью-Джерсі".

Найбільших успіхів він добився в "Детройті". За вісім сезонів у складі "Червоних крил" Ларіонов тричі вигравав Кубок Стенлі (1997, 1998, 2002) і був частиною знаменитої російської п"ятірки, яку створив головний тренер "Детройта" Скотті Боумен.

Всього в НХЛ в регулярних чемпіонатах російський центрфорвард провів 921 гру, в яких на його рахунку 644 очки (169 голів і 475 передач). У плей-офф Ларіонов зіграв 150 матчів і набрав 107 очок (30 голів і 67 передач). У травні цього року Ігор Ларіонов був включений і в Зал слави міжнародної федерації хокею.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «Ім"я Ларіонова внесли до Залу слави НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути