середа, 29 квітня 2009 22:19

Гравців "Шахтаря" закидали димовими шашками (ФОТО)

Пунктуальності донецького "Шахтаря" можуть позаздрити славнозвісні англійські джентельмени. В середу, 29 квітня на стадіоні "Динамо" відбулась традиційна передматчева прес-конференція та тренування "гірників". Першу частину програми призначили на 19:00 годину. Клубний автобус у супроводі міліцейської машини прибув на місце за 5 хвилин до початку. Вивів футболістів з транспортного засобу капітан Даріо Срна.

Хорват також супроводжував Мірчу Луческу на прес-конференцію і першим відповідав на запитання журналістів. "Gazeta.ua" попросила прокоментувати чутки про можливий перехід Даріо в німецьку "Баварію". Срна відхрестився від питання, мовляв яка там "Баварія", коли на носі матч за вихід у фінал Кубка УЄФА. 1 травня хорват святкуватиме 27 день народження. Як подарунок Даріо хоче, щоб команда забила киянам, а свої ворота залишила сухими.

Швидко покінчивши із запитаннями, хорват залишив Містера, а сам побіг на поле розминатися. Мірча Луческу і його асистент Олександр Спиридон трішки попсували "Динамо" обладнання. Спочатку ледь не зламав мікрофон помічник і водночас перекладач румунського фахівця, а сам Луческу до свого мікрофона навіть не підходив.

- Цей матч – не локальне дербі. По дорозі до півфіналу і "Динамо", і "Шахтар" перемогли сильні європейські команди. Для мене цей матч має виключно європейський рівень. За нами буде спостерігати вся Європа.

Щодо кадрових проблем, то всі 23 гравців, які прибули в Київ здорові і готові до матчу. П"ятеро "гірників" висять на жовтих картках.

- Ми триматимемо в голові, що у п"яти гравців є проблеми з картками. Сподіваюся, наші футболісти професійно підійдуть до цієї гри і менше фолитимуть, лише за крайньої необхідності.

"Gazeta.ua" поцікавилася чи не з"являється "Динамо" у страшних снах Луческу. Напередодні гри з "Марселем" президенту Ринату Ахметову приснилась поразка його команди з рахунком 6:0 і відставка румунського фахівця.

- Я не знаю, що снилося нашому президентові, мені сни не сняться. Я просто працюю щодня. Навіть якщо щось сниться, не хотілося, щоб мої сни були пов"язані з футболом. Тому що 24 години футболу - це вже занадто. Правда, хотілося б спати і бачити себе у снах знову молодим (Сміється).

Журналісти не полінувались запитати про призначення Луческу-молодшого наставником збірної Румунії. Батько з гордістю розповідав про сина і його успіхи на тренерській ниві.

- Думаю, він заслужив своїми результатам цього призначення. Коли я був тренером збірної, він завжди знаходився поряд зі мною. Для мене це велика честь, але, уявляю, яка відповідальність лежить зараз на моєму синові.

На тренуванні посмішки не сходили з облич "гірників". Навіть, коли невідомі намагалися нейтралізувати футболістів за допомогою димових шашок. У гравців якраз була пробіжка.

Ніхто від інциденту не постраждав і нікого це не злякало. Навпаки, гості з Донецька не могли стримати радісних емоцій. Працівники стадіону тим часом оперативно кинулися ліквідовувати рештки шашок. Свідками події стали представники УЄФА і журналісти.

Перед початком тренування Андрій П"ятов погодився розповісти "Gazeta.ua" про свою невеличку травму. Великий синяк під оком відразу виділяв голкіпера з-поміж партнерів по команді.

- Настрій в команді бойовий, готуємось до гри. З "Динамо" ніколи не набридає грати, тим більше давненько ми з ними не зустрічалися на полі. А з оком все в порядку, синяк отримав під час тренування, думає він не вплине на мою гру.

Підтримати свою команду прийшов Ринат Ахметов. Президент "Шахтаря" жартував з журналістами і розповідав про голодних футболістів.

- Кубок і чемпіонат України "Шахтар" вже вигравав, а ось євро-трофеїв у нас нема, тому Кубок УЄФА – це наша головна ціль. Щодо преміальних, то моїм футболістам краще без них, тоді вони швидше бігають. А з преміальними ми б далі 1/16 не пройшли б. Хочу, щоб "Шахтар" зіграв з "Динамо" у красивий і результативний футбол.

Перший матч ½ фіналу Кубка УЄФА відбудеться у четвер, 30 квітня на стадіоні "Динамо" о 19:30. "Gazeta.ua" вестиме пряму текстову трансляцію матчу.

Зараз ви читаєте новину «Гравців "Шахтаря" закидали димовими шашками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути