Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2009 17:59

Вукоєвич має закрити Фернандіньйо

30 квітня у першому півфінальному матчі Кубка УЄФА зіграють два українські клуби. Київське "Динамо" на стадіоні ім. Валерія Лобановського прийматиме донецький "Шахтар".

Пряму трансляцію поєдинку у ефірному мовленні вестиме телеканал "Інтер", у супутниковому — "Спорт-1". Початок — о 19.30.

"ГПУ" зіставляє потенціал команд за 10-бальною шкалою.

Воротарі

31. Станіслав Богуш ("Динамо") — 6,0

30. Андрій П"ятов ("Шахтар") — 6,5

Перевага у цьому компоненті у "Шахтаря". П"ятов після провального жовтневого матчу проти "Барселони" стоїть упевнено. Добре грає як на виходах, так і на лінії воріт. Дії Богуша також особливих нарікань не викликають.

Праві захисники

3. Бетао ("Динамо") — 6,0

33. Даріо Срна ("Шахтар") — 7,0

Очевидна перевага на цьому фланзі у "гірників". Там діє один із найкращих правофлангових Європи Срна. Останнім часом він підтягнув гру в обороні, бо уже не сам відповідає за фланг, а фізична готовність дозволяє хорвату проводити матчі без замін у щільному режимі. Бетао особливою активністю в атаці не вирізняється і зосередиться на тому, щоб фахово виконати основні обов"язки.

Центральні захисники

37. Юссуф — 6,0, 6. Горан Сабліч — 6,0 ("Динамо"), 27. Дмитро Чигринський — 6,0, 5. Олександр Кучер — 5,5 ("Шахтар")

Проблема "Динамо" у цій зоні полягає у відсутності заміни Саблічу та Юссуфу: колись основна пара Михалик — Діакате лікується. Зате гігант повітря Сабліч довів свою корисність "Динамо" в обох матчах проти ПСЖ і непогано зігрався із пластичним Юссуфом. У "Шахтаря" немає гідного напарника Чигринському.

Ліві захисники

30. Бадр ель Каддурі ("Динамо") — 6,0, 26. Разван Рац ("Шахтар") — 5,5

Каддурі був би корисніший у опорній зоні, проте погана форма Несмачного змушує марокканця діяти зліва в обороні. Тактичні огріхи Каддурі компенсує швидкістю переміщень. Рац навесні знизив рівень, інколи відверто не встигає за суперниками.

У півзахисті господарі діятимуть, найімовірніше, "ромбом", а гості "— "іспанкою": з двома опорними та трьома атакувальними півзахисниками.

Опорні півзахисники

5. Оґнен Вукоєвич ("Динамо"), 7,5, 4. Ігор Дуляй — 6,5, 3. Томаш Гюбшман — 6,5 ("Шахтар")

Вукоєвич — найцінніший гравець "Динамо", прекрасно руйнує атаки суперника на початку їх розвитку, може і сам забити. Зосередиться на нейтралізації Фернандіньйо, від якого залежатиме основна частина творчої гри "Шахтаря". Дуляй та Гюбшман останнім часом додали — серб може "перекусити" будь-якого атакера опонента. Нещодавно це відчув на собі московський армієць Дзагоєв, а у Києві Дуляй протистоятиме динамівському "диригенту" Алієву. Гюбшман не тільки роботу "хвилеріза" виконує, а і за найпершої нагоди долучається до атаки.

Атакувальні півзахисники

7. Карлос Корреа — 6,0, 36. Мілош Нінкович — 6,0, 8. Олександр Алієв — 6,5 ("Динамо"), Фернандіньйо — 7,5, Ілсіньйо — 6,0, Жадсон — 6,5 ("Шахтар")

Динамівські півзахисники намагаються відповідати загальному ігровому стилю команди — діють організовано та дисципліновано. Невідомо, чи зіграє Єременко — у нього була застуда. "Гірники" більше покладаються на індивідуальну майстерність бразильських виконавців.

У атаці "Динамо" діятиме з двома форвардами, "Шахтар" — з одним.

Нападаючі

25. Артем Мілевський — 7,0, 10. Ісмаель Бангура — 6,0 ("Динамо"), 17. Луїс Адріано ("Шахтар") — 5,5

Мілевський — головна ударна сила киян — проводить свій найкращий сезон у "Динамо", може зачепитися за м"яч і протягнути його, уміло працюючи корпусом. Прекрасно розуміє головного творчого півзахисника "Динамо" — Алієва. Бангура посередньо почав весняну частину сезону, але останнім часом додав. "Шахтар" після відходу Брандау має проблему з форвардами. І тими, які діють із глибини, і тими, які завершують атаки. Тому Луческу розв"язує цю проблему за допомогою зайвого півзахисника атакувального плану. Адріано має більші шанси через краще взаєморозуміння зі співвітчизниками.

Тренери

Юрій Сьомін, Росія ("Динамо") — 7,0, Мірча Луческу, Румунія ("Шахтар") — 6,0

Сьомін проводить прекрасний сезон. Він уже на 99% виграв чемпіонат країни, гідно виступив у Лізі чемпіонів і високо стрибнув у Кубку УЄФА. Сповідує оборонний принцип гри. Луческу більш націлений на атакувальний футбол, але занести сезон собі до активу поки  що не може. Чемпіонат програно. До плей-офф Ліги чемпіонів "Шахтар" не вийшов.

Резерв

"Динамо" — 5,5, "Шахтар" — 6,0

Травми Кравця, Михалика та Діакате, невиразна гра Гусєва та Несмачного дають киянам мало можливостей для маневру. У "гірників" їх більше — Вілліан цілком може посилити гру в атаці, Шевчук — конкурувати з Рацем зліва у захисті. А якщо не піде гра у Луїса Адріано, Луческу може обирати ще з трьох нападаючих — Гладкого, Селезньова та Морено.

Арбітр

Конрад Плауц (Австрія). 44 роки. Неодружений. Актор театру в Тіролі:

— Не дуже люблю вдаватися до крайнощів у вигляді попереджень та вилучень. Арбітри мають знати межу, але якщо команди її переходять, свистітиму неодмінно.

Дискваліфіковані: немає — немає

Під загрозою дискваліфікації: Алієв, Михалик — Кучер, Гюбшман, Срна, Фернандіньйо, Луїс Адріано

Інший півфінальний матч Кубка УЄФА:
21.45 "Вердер" (Бремен, Німеччина) — "Гамбург" (Німеччина)
ТБ: "Мегаспорт", "Спорт-1".
Повторні фінальні матчі Кубка УЄФА відбудуться у четвер, 7 травня, у Донецьку та Гамбурзі.

Більшість ставить на "Динамо"

Gazeta.ua запитала, хто з українських команд гратиме у фіналі Кубка УЄФА. 58,29% респондентів вважають, що "Динамо", 24,91% — "Шахтар", 13,4% — задоволені тим, що у вирішальному матчі турніру зіграє вітчизняний клуб, 3,4% — з відповіддю не визначилися.

Зараз ви читаєте новину «Вукоєвич має закрити Фернандіньйо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути