пʼятниця, 30 листопада 2012 12:17

"Ідея чемпіонату СНД здається нікчемною" - Колосков

"Ідея чемпіонату СНД здається нікчемною" - Колосков
"Якщо олігархічні клуби хочуть влаштовувати комерційний турнір, то будь-ласка" - Колосков ФОТО: sport-express.ua

Ідея щодо організації найближчим часом об'єднаного чемпіонату країн СНД з футболу є непродуманим рішенням, заявив почесний президент РФС В'ячеслав Колосков.

"Даний турнір не замінить чемпіонат Росії, - сказав Колосков. - Чемпіонат Росії є чемпіонат Росії, а турнір країн СНД чемпіонатом назвати не можна. Поки незрозуміло, в якому форматі він буде проходити, які команди будуть запрошені. Поки це невиразна ідея, але цей турнір, повторюся, не має ніякого відношення до чемпіонату Росії".

Колосков додав, що "треба розуміти, хто стоїть за цією ідеєю".

"Ідеолог справи повинен чітко сказати, як це буде виглядати, а не просто задекларувати створення нового турніру, - продовжив Колосков. - Поки це схоже на сенсацію, навколо якої зараз почнуть будуватися якісь здогади, висловлюватися коментарі і так далі. І поки все настільки незрозуміло, що навіть і коментувати нема чого".

Почесний президент РФС навів приклад, що "подібні потуги були і раніше - і створення G14, проти якої Мішель Платіні боровся і дуже переконливо її переміг".

"Були спроби створити Північну лігу, Атлантичну лігу, зараз говорять про якусь Балканську лігу, - продовжив Колосков. - І Платіні три-чотири дні тому чітко заявив: нехай роблять все що хочуть, але я не розумію, як вони обійдуться без УЄФА.

Адже в статуті УЄФА чітко прописано, хто має право брати участь у Лізі чемпіонів і Лізі Європи - переможці національних чемпіонатів. І беручи участь у цьому турнірі, наші клуби автоматично випадають з усіх змагань УЄФА, якщо не поміняти статут. А для внесення змін до нього треба зібрати три чверті голосів".

"Тому ця ідея мені здається нікчемною. Якщо олігархічні клуби хочуть влаштовувати комерційний турнір, то будь-ласка. Але ні до чемпіонату Росії, ні до Ліги чемпіонів, ні до Ліги Європи це не буде мати ніякого відношення", - підкреслив Колосков.

Зараз ви читаєте новину «"Ідея чемпіонату СНД здається нікчемною" - Колосков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути