субота, 24 липня 2010 12:40

IBF позбавила Повєткіна звання претендента на чемпіонській титул

IBF позбавила Повєткіна звання претендента на чемпіонській титул

Президент IBF Деріл Піплз пояснив, чому Олександр Повєткін був позбавлений звання обов"язкового претендента на титул чемпіона світу, після чого чемпіон світу IBF/WBO/IBO Володимира Кличка дозволили розпочати переговори з Семюелом Пітером.

"Ми дали добро промоутерській компанії К2 на початок переговорів між Володимиром Кличком і Семюелом Пітером, який є наступним після Повєткіна в рейтинзі".

За словами Піплза, росіянин порушив кілька правил IBF, через що позбувся права на бій з Кличком.

"Одне із правил, свідчить, що містер Повєткін повинен всіляко сприяти розкручуванню титульного бою. А він не відвідав прес-конференцію в Німеччині. Другий пункт, яким ми керувалися, - містер Повєткін не підписав контракт в необхідний 15-денний термін".

"Яка сьогодні ситуація з положенням Повєткіна в рейтинзі IBF? Це питання буде вирішено після обговорення з головою рейтингової комісії на наступному тижні. Все вирішиться в середу-п"ятницю. Однак Повєткін більше не вважається обов"язковим претендентом на титул IBF. Зараз їм стане Семюел Пітер" , - говорить Піплз.

Нагадаємо, поєдинок між чемпіоном світу з боксу у важкій вазі за версіями IBF (Міжнародна боксерська федерація) і WBO (Всесвітня боксерська організація) українцем Володимиром Кличком і росіянином Олександром Повєткіним мав відбутися у Франкфурті-на-Майні 11 вересня 2010. Однак увечері 22 липня стало відомо, що його скасовано.

За матеріалами sportbox.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «IBF позбавила Повєткіна звання претендента на чемпіонській титул ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути