четвер, 23 листопада 2017 19:02

Хто з відомих футболістів переміг рак
6

Головний тренер "Севільї" Едуардо Беріццо хворий на рак передміхурової залози. Наставнику належить перенести операцію, проте її точні терміни поки що невідомі.

21 листопада "Севілья" зіграла внічию з "Ліверпулем" (3:3) у п'ятому турі Ліги чемпіонів. Після першого тайму іспанська команда програвала з рахунком 0:3, але зуміла відігратися в другій половині.

Коли на третій компенсованій хвилині Гідо Пісарро зрівняв рахунок, всі футболісти "Севільї" кинулися саме до Беріццо. Така поведінка підтверджує інформацію про хворобу 48-річного фахівця.

  Едуардо Беріццо хворий на рак передміхурової залози
Едуардо Беріццо хворий на рак передміхурової залози

"Президент "Барселони" зателефонував мені і запропонував використати весь досвід медичних працівників цього клубу. Думаю, буде справедливо про це повідомити", - сказав президент андалуського клубу Хосе Кастро.

Медики каталонського клубу мають досвід боротьби з раком. Онкологічне захворювання було у захисника Еріка Абідаля.

  Ерік Абідаль
Ерік Абідаль

Шість років тому у французького захисника "Барселони" Еріка Абідаля виявили пухлину печінки. 17 березня 2011 року пухлину видалили, але ремісія тривала недовго: на початку 2012-го з'ясувалося, що Абідалю потрібна трансплантація печінки. "Дані Алвес запропонував мені частину своєї печінки. Він зовсім не жартував, але я б ніколи не зміг прийняти цю пропозицію. У нього теж є сім'я і кар'єра", - зізнавався Ерік пізніше.

У переможному фіналі Ліги чемпіонів 2011 року Абідаль провів на полі 80 хвилин, хоча з першої операції пройшов всього 71 день. Саме Ерік першим підняв Кубок чемпіонів після фінального свистка, коли "Барселона" обіграла "МЮ" - 3:1.

Абідалю знайшли донора і пересадили печінку, а лікарі припускали, що він завершить кар'єру. Однак француз повернувся на поле в складі "Барси" через 402 дні боротьби, потім перейшов в "Монако", а другу половину 2014 роки провів у "Олімпіакосі", попрощавшись з футболом в Греції.

  Брайан Лаудруп
Брайан Лаудруп

Прудконогий данський форвард Брайан Лаудруп завершив кар'єру в 2000-м і став експертом одного з данських телеканалів. Про те, що у нього знайшли лімфому, Лаудруп заявив прямо в ефірі у вересні 2010-го.

"Звичайно ж, я вражений діагнозом. Знаю, що попереду мене чекає важка боротьба, з якої я вийду переможцем", - сказав Брайан.

Насправді, сутичка з лімфомою вийшла відносно короткою - вже через три місяці в організмі Лаудрупа не було ніяких злоякісних клітин. Зараз Лаудруп володіє футбольною академією і насолоджується життям.

  Хосе Франсіско Моліна
Хосе Франсіско Моліна

У 2002 році лікарі виявили у воротаря "Депортиво" і збірної Іспанії Хосе Франсіско Моліни рак яєчок. На початку кар'єри голкіпер отримав травму паху. Протягом кар'єри травма розвивалася. Після того як іспанець дізнався про смертельну хворобу, йому провели операцію.

Через два місяці, проведених в реабілітаційному центрі, Моліна змінив процедурні кабінети на футбольне поле, зайнявши звичне місце у воротах галісійців. Голкіпер продовжив грати до 37 років, після чого став тренером.

  Брайан Робсон
Брайан Робсон

У 2011-му колишній капітан "МЮ" Брайан Робсон став послом "червоних дияволів" і одночасно тренував збірну Таїланду. До моменту звернення в місцевий госпіталь Робсон вже не міг нормально говорити. Йому заважала ракова пухлина горла. Її видалили в лікарні Бангкока, а потім Робсон пройшов курси радіотерапії і повернувся до роботи. Правда, з Таїланду Брайан все ж поїхав - тепер він глобальний посол "МЮ".

  Стілян Петров
Стілян Петров

"Ще тиждень тому я міг безтурботно пити каву в якому-небудь ресторанчику в Лондоні, і раптом за одну мить все змінилося", - говорив гравець "Астон Вілли" Стілян Петров в 2012-му, коли у нього діагностували гострий лейкоз (рак крові) .

У процесі терапії Стілян сильно погладшав, але не здався і вижив. Після тріумфу над раком Петров навіть повернувся на поле, але ненадовго. Зараз він приїжджає в якості запрошеної зірки на молодіжні турніри в рідній Болгарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з найкращих гравців у історії хокею переміг рак

Беріццо був призначений головним тренером "Севільї" наприкінці травня. Раніше він тренував іспанську "Сельту" (2014-2017 роки), чилійський "О'Хіггінс" (2012-14), аргентинський "Естудіантес" (2011), а також був асистентом тренера збірної Чилі (2007-2010).

Зараз ви читаєте новину «Хто з відомих футболістів переміг рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути