середа, 21 жовтня 2009 15:44

Хокейна Ліга Чемпіонів отримає нове життя

Хокейна Ліга Чемпіонів отримає нове життя

Міжнародна федерація хокею (IIHF) вирішила відновити розіграш хокейної Ліги чемпіонів. У сезоні-2009/10 хокейний єврокубок не розігрувався через фінансові труднощі. У новому розіграші візьмуть участь представники семи країн - Чехії, Фінляндії, Німеччині, Росії, Словаччини, Швеції і Швейцарії. Про це повідомляє офіційний сайт IIHF.

Число команд, які візьмуть участь в турнірі, а також формат розіграшу будуть оголошені пізніше. 12 клубів, які отримали право грати в Лізі чемпіонів сезону-2009/10, але не змогли взяти участь в турнірі через його відміну, отримають компенсації, розмір яких не вказується.

Перший розіграш хокейної Ліги чемпіонів відбувся в сезоні-2008/09. Фаворитами турніру вважалися російські клуби, проте у фіналі магнітогорський "Металург" несподівано програв швейцарському "Цюріху".

Влітку 2009 року стало відомо, що другий розіграш Ліги чемпіонів не відбудеться. Спонсори, головним з яких був російський концерн "Газпром", відмовилися від контракту з IIHF через фінансову кризу. В даний час IIHF шукає інвесторів, які погодяться профінансувати черговий розіграш. Чи досягнуті успіхи в переговорах з потенційними спонсорами, не уточнюється.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Хокейна Ліга Чемпіонів отримає нове життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути