пʼятниця, 17 вересня 2010 18:52

Хокей. IIHF змінила схему розіграшу чемпіонату світу

Хокей. IIHF змінила схему розіграшу чемпіонату світу

На конгресі Міжнародної федерації хокею (IIHF) прийнято рішення про зміну схеми розіграшу чемпіонату світу. Нова система буде випробувана на першості планети 2012 і 2013 року (обидва ці чемпіонату спільно організують Швеція і Фінляндія). Про це повідомляє офіційний сайт IIHF.

За новою схемою 16 команд - учасниць чемпіонату на першому етапі будуть розділені на дві групи по вісім команд, які проведуть одноколовий турнір. За його підсумками по чотири кращі команди з кожної групи вийдуть в 1/4 фіналу, причому на цьому етапі один з одним гратимуть команди з однієї групи. У півфіналах зустрінуться збірні з різних груп.

За колишньої системи команди на першому етапі ділилися на чотири групи, а потім по три кращі команди з кожної групи потрапляли в другий груповий етап, за підсумками якого визначалися учасники 1/4 фіналу.

На конгресі IIHF також були представлені заявки країн, що претендують на проведення чемпіонату світу 2016 року. За першість планети поборються Росія (Москва і Казань), Данія (Копенгаген і Хернінг), а також Україна (Київ). Організатор ЧС-2016 буде названий на конгресі IIHF в Братиславі в травні 2011 року.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Хокей. IIHF змінила схему розіграшу чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути