Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2011 09:23

ХК "Донбас" утретє в сезоні переміг "Рязань"

ХК "Донбас" утретє в сезоні переміг "Рязань"

У виїзному матчі чергового ігрового дня Відкритої Вищої хокейної ліги Росії донецький ХК "Донбас" лише на самому початку четвертого періоду дотиснув ХК "Рязань" - 3:4.

Дубль капітана ХК "Донбас" Сергія Варламова, а також точні кидки Володимира Малевича та Олександра Боровкова, стали запорукою чергового успіху донецького клубу в регулярному чемпіонаті ВХЛ Росії.

ХК Рязань - ХК Донбас (Донецьк) - 3:4 ОТ

Шайби: 0:1 - Варламов (Кочетков, Дубровін) - 00:44 (у більшості), 1:1 - Чистяков (Заболотний) - 13:48 (у більшості), 2:1 - Іван Ларін (Коротєєв) - 34: 04 (у більшості), 2:2 - Варламов (Дубровін, Дидикін) - 34:04 (у більшості), 2:3 - Малевич (Піскунов, Люткевич) - 48:06 (у більшості), 3:3 - Сєдов ( Сафонов) - 48:27, 3:4 - Боровков (Дидикін, Кочетков) - 60:19

Донбас: Царегородцев - Толкунов - Дидикін, Єгін - Єсіпов; Кочетков - Боровков - Варламов, Матерухін - Шафаренко - Васильєв, Дубровін - Шагов - Гладскіх

Основні події першого періоду, як правило, розгорталися при грі в нерівних складах. Вже на першій хвилині за вилучення Яковлєва рязанцям довелося розплатитися пропущеною шайбою. Кочетков, Дубровін і Варламов розіграли комбінацію до кидка у порожні ворота.

Однак, на очах власних уболівальників, які заповнили трибуни "Олімпійського", хокеїсти "Рязані" не хотіли довго залишатися в ролі наздоганяючих, і, дочекавшись відповідного моменту, також реалізували чисельну перевагу після вилучення Валерія Дидикіна.

За неприємним для гостей сценарієм почався другий період поєдинку. Три поспіль вилучення у складі донецького клубу привели до того, що в повному складі "Донбас", за короткостроковими винятками, зміг повноцінно заграти лише до середини другої двадцятихвилинки. Саме після багаторазових спроб відзначитися в чисельній більшості гравців "Рязані", господарі вийшли вперед. Гол на свій рахунок записав Ларін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХК "Донбас" розгромив "Рязань" і закріпився у лідерах ВХЛ

Втім, вже через шість хвилин рахунок знову став рівним. Донеччани змогли знайти в собі сили впоратися і з емоціями, і з суперником. Варламов після потужного кидка Дубровіна, зумів елегантно "зловити" шайбу на льоту і підправити її у ворота. Гол вийшов чудовим, а в протоколі матчу з'явилася ще одна забита в нерівних складах шайба.

Вдруге в поєдинку "Донбас" вийшов вперед після потужного кидка Малевича від синьої лінії на "екваторі", але Сєдов через хвилину знову вирівняв шанси.

Шанс завершити матч перемогою з'явився у донеччан за 35 секунд до закінчення третьої 20-хвилинки, але реалізувати більшість хокеїсти "Донбасу" не встигли. Як з'ясувалося, не вистачило всього 19 секунд. Вони були вже в овертаймі, по закінченню яких Боровков поставив у матчі переможну крапку.

Третя у сезоні перемога над "Рязанню" дозволила команді Олександра Куликова закріпитися в ранзі лідера Західної конференції ВХЛ: після 20 ігор в активі ХК "Донбас" 44 очки.

Зараз ви читаєте новину «ХК "Донбас" утретє в сезоні переміг "Рязань"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути