пʼятниця, 17 лютого 2012 12:34

ХК "Донбас" перемогою завершив вояж у Казахстан

ХК "Донбас" перемогою завершив вояж у Казахстан

ХК "Донбас" завершив вояж у Казахстан перемогою над місцевим "Казцинк-Торпедо". "Гірники" взяли реванш за поразку в серії булітів, яка мала місце днем раніше. Варто зазначити, що в цих матчах у складі донецької команди після довгострокових травм з'явилися Дубровін і Татаринов, правда, нападник зміг зіграти тільки у першій зустрічі.

Лазарет червоно-чорних поступового порожніє. Під час чергової виїзної серії для переможця Західної конференції, яким достроково став ХК "Донбас", вкрай важливо було обійтися без нових кадрових втрат, з чим донеччани цілком впоралися.

Що стосується самого поєдинку, то очікувати великої кількості закинутих шайб після "футбольного" рахунку першої зустрічі не доводилося. В'язка боротьба з великою кількістю силових прийомів, що переходять у грубість - не найкращий ґрунт для технічної гри і красивих голів, які найчастіше стають результатом холоднокровних і умілих дій майстровитих хокеїстів, а не ігри м'язів тафгаїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас" виграв західну конференцію ВХЛ

Донеччани відкрили рахунок в середині другого періоду, коли вдало вигравши вкидання, Матерухін відправив першу шайбу у ворота господарів майданчика. Перед сиреною на другу перерву команда реалізувала чисельну перевагу.

На 30-й хвилині зустрічі хтось з гравців "Казцинка" підправив шайбу у ворота донеччан ногою. Суддя Оскірко з Ярославля довго переглядав цю ситуацію на моніторі і прийняв рішення не зараховувати взяття воріт.

У третьому періоді гравці "Донбасу" отримали відразу чотири вилучення і казахи змогли скоротити відставання. "Торпедовці" ж отримали можливість замінити воротаря на польового гравця і замість кінцівки матчу 5 на 4 з перевагою гостей, вийшло 4 на 5 з перевагою господарів, але після фінальної сирени це вже не мало значення. Підопічні Олександра Куликова здобули важку перемогу над цікавим і непоступливим суперником.

Свій черговий матч ХК "Донбас" проведе у неділю, 19 січня. У Красноярську український клуб прийме місцевий "Сокіл". Початок матчу о 11:00 за київським часом.

ПХК "Казцинк-Торпедо" (Усть-Каменогорськ) - ХК "Донбас" (Донецьк) - 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Шайби: 0:1. Матерухін (Шафаренко, 28:40), 0:2. Піскунов (Малевич, 39:38 - більш.). 1:2. Петушкін (Штайгер, 55:20-біл.)

"Донбас": Горячевських. Малевич-Люткевич, Піскунов-Бєлухін-Журун, Дубровін-Дидикін, Кочетков-Варламов-Хульт, Егін-Єсипов, Матерухін-Шафаренко-Доніка, Гладських-Ісаєнко-Шагов.

Зараз ви читаєте новину «ХК "Донбас" перемогою завершив вояж у Казахстан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути