субота, 04 лютого 2012 14:20

"Донбас" розпочав серію виїзних матчів перемогою над ХК МВФ

"Донбас" розпочав серію виїзних матчів перемогою над ХК МВФ

З перемоги над пітерським ХК ВМФ почав чергову виїзну серію матчів хокейний клуб "Донбас", який двічі поступаючись по ходу зустрічі, зміг вирвати перемогу у непоступливих "моряків".

Початок матчу видався за донеччанами, які відкрили рахунок чи не в першій атаці. Доніка видряпав шайбу в районі точки вкидання, змістився трохи в центр і кинув по воротах Мейера - 1:0. Вирівняти становище господарям вдалося під кінець десятої хвилини матчу. Журун був відправлений відбувати двохвилинне покарання, чим скористався Юксєєв, який потужно вистрілив від синьої лінії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас" не зміг виграти Континентальний кубок

І вже зовсім "необов'язковою" виглядала друга шайба пітерців, закинута незадовго до кінця першого періоду - в штовханині на п'ятачку шайбу в ворота Горячевських проштовхнув Антон Селезньов.

У другому періоді "Донбас" так само продемонстрував своє вміння реалізовувати більшість. Цікаво, що донеччанам, як і в першій 20-хвилинці пітерцям, успіх приніс кидок від синьої лінії. Десятий гол в сезоні записав на свій рахунок Володимир Малевич - 2:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обов'язково виграємо Континентальний кубок"

Третій період почався для донеччан неприємностями. За халатність персоналу, з вини якого оштрафовані гравці "Донбасу" не змогли потрапити на лаву штрафників, гості були покарані малим штрафом за затримку часу матчу.

Однак, вистоявши втрьох, а пізніше вчотирьох, підопічні Олександра Куликова пропустили третю шайбу вже після вилучення Євгена Бєлухіна. Втім уже через хвилину з невеликим Валерій Дидикін повернув "боржок" пітерцям, реалізувавши "зайвого", ну а гол найкращого хокеїста України Олександра Матерухіна, який закинув чудову шайбу після індивідуального проходу, стане одним з найефектніших в нинішньому сезоні не тільки серед закинутих гравцями "Донбасу", а й в ВХЛ в цілому.

ХК ВМФ (Санкт-Петербург) - ХК "Донбас" (Донецьк) - 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)

Голи: 0:1. Доніка - 1:11, 1:1. Юксєєв (Тихомиров, Толузаков) - 9:18-біл., 2:1. Селезньов (Гребенников, Юксєєв) - 18:48, 2:2. Малевич (Бєлухін, Піскунов) - 34:27-біл., 3:2. Карамнов (Гребенников, Юксєєв, 43:54, біл.), 3:3. Дидикін (Хульт, Кочетков, 45:16), 3:4. Матерухін (Доніка), 52:40

ДОНБАС: Горячевських. Люткевич-Малевич, Піскунов-Бєлухін-Журун, Селезньов-Дидикін, Кочетков-Хульт-Варламов, Егін-Єсипов, Матерухін-Шафаренко-Доніка, Ісаєнко-Шагов-Гладських.

Штраф: 10 - 24

Кидки: 32 (9 +12+11) - 20 (4+9+7)

Вкидання: 39 - 28

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" розпочав серію виїзних матчів перемогою над ХК МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути