вівторок, 16 березня 2010 12:45

Хіддінк офіційно очолив збірну Туреччини

Хіддінк офіційно очолив збірну Туреччини

Глава Федерації футболу Туреччини (ФФТ) Махмут Озгенер офіційно представив екс-тренера збірної Росії Гуса Хіддінка в якості нового головного тренера національної збірної.

При цьому чиновник відзначив, що Федерація повністю довіряє голландцеві, і в турецькому футболі починається новий етап.

Подробиці контракту нового наставника з ФФТ поки невідомі. Раніше в місцевій пресі повідомлялося, що з Хіддінком буде підписано чотирирічний контракт за формулою "2+2". До виконання своїх обов"язків голландський тренер приступить 1 серпня.

"Я дуже радий поверненню до Туреччини через 20 років", - відзначив 63-річний Хіддінк, який у 1990-91 роках тренував стамбульський "Фенербахче". "Найближчим часом ми почнемо працювати з футболістами і, сподіваюся, досягнемо добрих результатів", - додав голландський наставник.

Хіддінк також сказав, що паралельно не буде тренувати жоден клуб, як це було в першій половині 2009 року, коли він очолював і збірну Росії, і лондонський "Челсі".

Офіційно про те, скільки буде отримувати в Туреччині Хіддінк, не повідомляється. У місцевій пресі раніше повідомлялося, що його річна зарплата складатиме 3 мільйони 750 тисячам євро.

Раніше Гус Хіддінк відмовився стати біля керма збірної Кот-д"Івуару для підготовки команди до фінальної частини ЧС-2010. Причиною стали фінансові умови, що не влаштували тренера, а саме - 300 тис. євро, які івуарійська футбольна федерація знайшла, наскрібши по засіках, щоб оплатити голландцеві 2 місяці роботи.

За матеріалами, Сегодня Спорт, РИА Новини, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Хіддінк офіційно очолив збірну Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути