понеділок, 24 вересня 2012 10:34

Happy birthday, Mr President!: "Шахтар" вибив "Динамо" з Кубка України
18

"Динамо" попрощалося з Кубком України на стадії 1/16 фіналу
Фото: ФОТО: shakhtar.com

Донецький "Шахтар" з рахунком 4:1 обіграв київське "Динамо" у матчі 1/16 фіналу Кубка України-2012/2013. Таким чином, "гірники" вийшли в наступний етап, а кияни завершили участь в турнірі, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Шахтар" повністю перегравав "Динамо" в швидкості і захисники киян лише в останній момент встигали зупиняти атаки суперника. Свою перевагу "Шахтар" таки втілив у гол на 22-й хвилині. Раффаель втратив м'яч недалеко від власного штрафного майданчика, Вілліан не довго думаючи зробив прострільну передачу, яку замкнув Луіс Адріано.

Але "Динамо" зуміло відігратися всього через п'ять хвилин. Ідейє, обігравшись з Тайво, увійшов у штрафний майданчик з лівого флангу, спробував обіграти захисників, але м'яч від них відскочив до Тайво, який гарматним ударом у ближній кут розстріляв ворота П'ятова.

Після цього здалося, що "Динамо" вирівнює гру і принаймні до перерви збереже нічийний рахунок, але цього не сталося з вини захисників. На 40-й хвилині Мхітарян знайшов пасом у штрафному Тейшейру, який при повному потуранні з боку Бетао технічно відправив м'яч у дальній кут 2:1.

З початком другого тайму "Динамо" стало більше володіти м'ячем, організовуючи позиційні атаки. Але до ударів по воротах справа не доходила, а контрвипади "Шахтаря" виглядали куди небезпечніше. Спочатку захисники "Динамо" проспали ривок Тейшейри по правому флангу, і бразилець зовсім трохи не влучив у дальній нижній кут. Потім Луїс Адріано вивів Вілліана на ударну позицію, той бив з близької відстані, але Шовковський відбив м'яч у штангу, а потім сам накрив його на лінії воріт.

Лише після цього динамівці створили небезпечний момент у ході якого могли забивати Ідейє і Раффаель, але захисники самовіддано кидалися під всі удари. Сьомін вирішив підсилити атаку, кинувши у бій Мехмеді та Мілевського, але м'яч знову залетів у ворота "Динамо". Срна справа прострілив у центр штрафного на Фернандіньо, той холоднокровно обіграв Гусєва і Хачеріді і пробив під перекладину воріт.

Ну а завершився матч красивим м'ячем капітана "Шахтаря" Даріо Срни, який зі штрафного поклав м'яч прямо у кут воріт.

Суперник "Шахтаря" по 1/8 фіналу визначиться 26 вересня.

Додамо, що перед початком матчу вболівальники "Шахтаря" привітали президента клубу Ріната Ахметова з днем народження. 21 вересня йому виповнилося 46 років.

Зараз ви читаєте новину «Happy birthday, Mr President!: "Шахтар" вибив "Динамо" з Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути