Ексклюзиви
субота, 14 квітня 2018 21:16

Хацкевич тактично переграв Фонсеку

 

В центральному матчі туру "Динамо" переграло "Шахтар". Аналізуємо за рахунок чого це вдалось "киянам".

1. Кияни почали матч "першим" номером, чого аж ніяк не очікували "гірники". "Кияни" з перших хвилин взяли гру під свій контроль. Підопічні Хацкевича високо пресингували номінальних господарів, та не давали їм вільно розігрувати м`яч. Пресинг починався ще на половині поля суперника. Що власне й призвело до забитого м`яча. Відразу четверо гравців киян активно відбирали м`яча біля володінь Пятова. Це змусило Хочолаву помилитись. Високий пресинг та прагнення контролювати гру працювало до забитого м`яча. А потім вже власне й не було потреби.

2. Компактна гра на всіх клаптиках поля. Окрім удару Марлоса в поперечину, наприкінці першого тайму, стовідсоткових моментів у гірників більше не було. Гості дуже надійно та компактно діяли в обороні. Так, в другому таймі гра проходила переважно на половині поля "динамівців". Однак коли гірники доходили до останньої третини поля в них починались проблеми. Бурда та Шабанов "з`їли" Ферейру, який в цьому матчі просто загубився. Піварич на Кедзьора не допускали грубих помилок на своїх флангах. Мало що дали зробити Ісмаїлі, який хоч і проривав кілька разів фланг, однак адресата для своїх передач знайти не міг.

3. "Динамо" навчилось оборонятись. Стосується це зокрема матчів проти "гірників". Вже третій матч поспіль "Шахтар" не може вразити ворота "киян". Здавалось би, "донеччани" кожного туру грають проти команд, які "паркують автобус". І мали б вже навчитись зламувати масовану оборону. Однак проти "Динамо" їм це вкотре не вдалось. Тренерський штаб "біло-синіх" схоже досконально розібрав гру суперника і позбавив їх усіх козирів.

4. "Шахтар" вийшов на матч занадто самовпевненим. В передматчевих коментарях гравці і тренер в один голос заявляли, що налаштовуються на матч і очікують важкого поєдинку. "Донеччани" вийшли на поле впевненими в собі, на підсвідомому рівні розуміючи, що навіть у випадку поразки залишаться лідерами чемпіонату. Протягом матчу складалось враження, що "гірники" зараз додадуть і "динамівцям" будуть непереливки. Однак цього так і не сталось. Господарі поля так і не знайшли в собі резервів, щоб вирвати бодай нічию.

5. Бажання "динамівської" молоді переважило над індивідуальною майстерністю підопічних Фонсеки. Немає жодних сумнівів, що індивідуально гравці "Шахтаря" сильніші. Однак брак чи то мотивації чи тактичної гнучкості не дозволив "гірникам" продемонструвати свій максимум. Циганков, Шепелєв, Бурда молоді гравці, з величезним бажанням, яке компенсує брак досвіду. Саме на молодих вихованцях будується гра киян, яка підкріплюється кількома якісними, принаймні для рівня УПЛ, легіонерами. Гравці "Динамо" боролись в кожному епізоді до кінця. Шепелєв на позиції атакувального хавбека продемонстрував себе з найкращого боку. І можливо Ігор Суркіс був правий, коли тиждень тому заявив, що нинішнє "Динамо" має велике майбутнє, і варто просто трохи зачекати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" переграло "Шахтар", боротьба за чемпіонство продовжується

На післяматчевій прес-конференцій головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека визнав, що "кияни" в цьому матчі були сильніші.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич тактично переграв Фонсеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути