пʼятниця, 04 вересня 2009 11:01

Григорію Суркісу виповнилося 60 років

Григорію Суркісу виповнилося 60 років

Сьогодні, 4 вересня, Григорій Суркіс відзначає свій ювілей. Головному футбольному функціонерові України виповнюється 60 років.

Пропонуємо ознайомиться з коротким досьє ювіляра.

Початок трудової діяльності Григорія Суркіса не має нічого спільного зі спортом. Після закінчення в 1972 році Київського технологічного інституту харчової промисловості фахівець з машин і апаратів харчових виробництв відправився працювати в контору техзабеспечення Главплодвинпрома УРСР.

Звідти на рік переїхав до Харкова, де працював майстром РСУ-1 тресту "Укрремстройматеріали". Після повернення до Києва 18 років пропрацював у сфері житлово-комунального господарства столиці.

У 1993 р. Г. Суркіс став почесним президентом Українського промислово-фінансового концерну "Славутич" і за сумісництвом президентом ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ). У 1996 р. "спортивна" кар"єра Г. Суркіса вийшла на новий виток і він очолив Професійну футбольну лігу України.

У 2002 році вперше став біля керма Федерації футболу України. І хоч сьогоднішній ювіляр намагався зробити і політичну кар"єру, найбільших успіхів він досяг саме у ФФУ. Так, багато в чому завдяки зусиллям саме Г. Суркіса в 2007 році УЄФА ухвалила рішення про проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні та Польщі.

Ліга.net

Зараз ви читаєте новину «Григорію Суркісу виповнилося 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути