Ексклюзиви
субота, 30 жовтня 2010 14:03

Григорія Суркіса не влаштовують ні результат, ні гра збірної

Григорія Суркіса не влаштовують ні результат, ні гра збірної

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс зізнався журналістам, що не отримує задоволення від роботи тренерського штабу національної збірної України, і пообіцяв організувати спаринги з топ-збірними Європи.

Глава ФФУ поки не береться прогнозувати майбутнє тренерів збірної.

"Юрій Калитвинцев поки в.о., а там вже як життя покаже. Мене не влаштовує ні гра, ні результат матчу нашої команди. Але я не тренер. Моє завдання забезпечити збірним хороші умови для роботи. У нас не одна і не дві національних команди, а десять", - говорить він.

"До речі, варто згадати ще два недавніх успіху в нашому футболі: збірна під тренерським керівництвом Головка два тижні тому, а команда Юрія Мороза буквально позавчора подолали перший кваліфікаційний раунд у своїх вікових категоріях, пройшовши в елітний раунд чемпіонату Європи. Це говорить про те, що український футбол постійно прогресує. У нас є талановита молодь і досвідчена поросль, яка грає в різних країнах", - відзначив функціонер.

Тим не менш, Григорій Суркіс готовий дати час нинішнім наставникам головної команди.

"Є потреба в тому, щоб хоча б один раз при Калитвинцеві команда зібралася в повному складі, щоб тренерський штаб міг вибирати кращих, маючи при цьому довгу лаву запасних. Давайте не будемо оцінювати роботу тренера по одному-двох матчах. Результати Олега Блохіна біля керма збірної в товариських іграх адже були негативними, а на ЧС-2006 гра нашої команди заслужила п'ять з плюсом", - сказав він.

Зі свого боку президент української федерації обіцяє підшукати збірній гідних суперників.

"Ми вже за крок від підписання договорів про проведення спарингів з такими топ-збірними Європи, як Франція, Італія, Німеччина, Португалія. Також знаходимося у стадії переговорів з Іспанією", - наводить слова Суркіса СЭ в Украине.

Нагадаємо, 17 листопада збірної Україні належить зіграти матч проти команди Швейцарії.

Раніше президент ФФУ повідомив, що національна команда України в рамках підготовки до Євро-2012 може зіграти з Іспанією та Німеччиною.

Відзначимо, Григорій Суркіс заявив, що його не зачіпають звинувачення кіпріота Спіроса Марангоса в тому, що Україна і Польща, нібито підкупили членів виконкому УЄФА, щоб провести Чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

За матеріалами СЭ в Украине

Зараз ви читаєте новину «Григорія Суркіса не влаштовують ні результат, ні гра збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути