субота, 02 червня 2012 14:10

Григорій Суркіс побажав "Севастополю" успіхів в наступному сезоні

Григорій Суркіс побажав "Севастополю" успіхів в наступному сезоні
Григорій Суркіс "Севастополю": "Ви спізнилися, панове". Фото: afp.com

Глава Федерації футболу України Григорій Суркіс відповів на прохання Севастополя переграти матч 33-го туру Першої ліги із запорізьким Металургом, назвавши таку пропозицію запізнілою і неактуальною.

"Як президент ФФУ я щиро вдячний за ваш відгук на моє публічне звернення до керівництва ФК Севастополь, яке прозвучало під час брифінгу 30 травня 2012 року.

Дійсно, в той день, виступаючи перед представниками ЗМІ за кілька годин до початку матчів останнього, 34-го, туру першості України серед команд Першої ліги, я пропонував вам зробити неординарний крок і приєднатися до прохання ФК Метaллург (Запоріжжя) на адресу ФФУ щодо можливості перегравання матчу 33-го туру. Адже мова йшла про необхідність чесного і справедливого визначення клубу, який повинен підвищитися в класі", - сказав президент ФФУ.

На його думку, севастопольці не скористалися своїм шансом вчасно.

"Так, я справді обіцяв зробити все залежне від мене, щоб ФФУ отримала дозвіл від ФІФА на здійснення такого безпрецедентного кроку, як перегравання офіційного матчу чемпіонату країни. І ви мали реальну можливість ще протягом чотирьох годин до початку вирішальних поєдинків допомогти мені в цьому. Однак ви не скористалися наданим шансом вчасно", - додав Григорій Суркіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З нетерпінням чекаю, коли Коломойський оголосить мої номери в прямому ефірі" - Суркіс

Навів приклад з англійської Прем'єр-ліги.

"Оскільки суддівська помилка в грі Севастополь - Метaллург (Запоріжжя) виявилася на користь вашої команди, між іншим, що було офіційно визнано і представниками вашого клубу, то цілком логічно, що саме ви повинні бути перш за все зацікавлені в прояві своїх кращих джентльменських якостей, щоб оперативно спонукати всіх нас до відновлення спортивного статус-кво. До речі, свого часу в Англії саме так вчинили Шеффілд Юнайтед і Арсeнал, коли останній виграв завдяки не зовсім чесному голу, - і їх обопільне клопотання було задоволено.

Зате ваша запізніла ініціатива з приводу перегравання матчу, датована 31 травня 2012, не виглядає логічною і втрачає свою актуальність.

Від усього серця бажаю ФК Севастополь спортивних успіхів в наступному сезоні", - йдеться в офіційній заяві глави ФФУ.

Нагадаємо, що в матчі вирішувалася доля другої путівки в Прем'єр-лігу. На цю зустріч була призначена бригада арбітрів на чолі з номінально кращим арбітром України Віктором Швецовим з Одеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський пообіцяв дати телефон Суркіса і шукає номер Колліни

На 74 хвилині гри, за рахунку 1:1, цілком влаштовувала гостей, суддя не помітив, як форвард господарів Сергій Кузнецов після подачі кутового переправив м'яч у ворота Металурга максимально витягнутою вгору рукою. Замість того, щоб покарати нападника, арбітр гол зарахував і показав відразу кілька жовтих карток обуреним гостям.

За підсумками матчу президент запорізької команди написав спочатку один, а потім і другий обурений лист главі ФФУ Григорію Суркісу з проханням переграти матч. На засіданні ФФУ Суркіс розповів, за яких умов матч Севастополь - Металург буде переграний - для цього потрібна згода Севастополя.

Проте в середу, 30 травня, в останньому турі Першої ліги Україна Буковина зіграла внічию з ПФК Севастополь 1:1. Таким чином, в Прем'єр-лігу пробився саме запорізький Металург, який обіграв Геліос (4:2) і обігнав кримчан за додатковими показниками.

Після того, як стало відомо, що Севастополь в Прем'єр-лігу не потрапляє, його керівництво попросило ФФУ та ПФЛ про перегравання зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Суркіс побажав "Севастополю" успіхів в наступному сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути