Ексклюзиви
середа, 13 квітня 2011 09:27

"Гравці за 50 млн євро в наш чемпіонат не прийдуть" - Ахметов

"Гравці за 50 млн євро в наш чемпіонат не прийдуть" - Ахметов

Відразу після матчу "Шахтар" - "Барселона" президент донецького клубу Рінат Ахметов поділився враженнями про гру з найсильнішою командою світу і проаналізував виступи "гірників" у Лізі чемпіонів.

- Я зайшов у роздягальню і подякував хлопцям за те, що вони зробили в цій Лізі чемпіонів. "Шахтар" дійшов до 1/4 фіналу, і мені здається, що сьогодні ми показали також непогану гру: створили 5-6 гольових моментів. У наших воріт, я думаю, було теж близько чотирьох моментів. Але рахунок на табло не на нашу користь. Якщо команда створює моменти, значить, вона їх буде реалізовувати. На те, щоб його створити, працюють всі. Я переконаний, що ми йдемо правильною дорогою, і ця дорога приведе нас до перемоги в Лізі чемпіонів.

- Тобто ви поставили максимальну планку для команди?

- Так, я сказав вчора і хочу сказати сьогодні всім нашим прихильникам, що буду 24 години на добу працювати над цією метою. Вона непроста, знайдуться і критики, але це нормально. Я не боюся цієї критики. І коли ми будемо програвати, хтось скаже: він поставив таке завдання - виграти Лігу чемпіонів. Я пам'ятаю, що, коли я поставив завдання виграти Кубок УЄФА і пообіцяв, що ми це зробимо, "Шахтар" одразу ж програв 1:5. І відразу ж почали сміятися над моїми словами, над моєю метою. Але 24 години на добу я буду працювати над цим завданням!

- А що потрібно для того, щоб виграти Лігу чемпіонів?

- Для цього потрібно завжди виступати на такому рівні: у чвертьфіналі, півфіналі. І коли ми постійно будемо грати на цих етапах, я переконаний, що у нас будуть великі успіхи.

- Тобто це досвід, впевненість у своїх силах?

- Нам потрібен досвід, і цей трофей потрібно заслужити. Ми зробимо все, щоб він опинився в наших руках. Я розумію, що це буде важка дорога, з величезними перешкодами, труднощами, але я вважаю, що ми повинні її пройти.

- Не шкодуєте, що в чвертьфіналі нам попалася "Барселона", а не хто-небудь інший?

- Легше грати з іншою командою. Але ми повинні порівняти себе з "Барселоною". Сьогодні ми не відмовилися від свого стилю, створили багато моментів. І я подякував за це хлопців, тренерський штаб. За те, що вони не відмовляються від своєї гри, незважаючи на те що це "Барселона". А каталонці грають в самий смачний футбол! Бажаю цій команді удачі та успіхів. Раз ми програли їм, значить, нехай трофей дістанеться саме цій команді.

- Можна сказати, що "Шахтар" свою мету - перемогу в Лізі чемпіонів - буде реалізовувати разом з Мірчею Луческу?

- Ця мета не досягається за один рік. У цьому році ми дійшли до 1/4 фіналу. Ми десять поєдинків провели в Лізі чемпіонів. Коли будемо грати по 10-12 матчів кожен рік, команда придбає досвід. Мірчі Луческу я довіряю. Цей тренер разом зі своїми помічниками зробив дуже хорошу роботу для "Шахтаря". Нас почали поважати в Європі, він продовжить роботу, і разом з ним ми будемо боротися за цей трофей.

- Ви говорили напередодні про посилення складу. Тобто в планах "Шахтаря" солідні покупки. Якщо подивитися на той же "Челсі", то там проходять трансфери на порядку 50-60 мільйонів в рік. Чи готовий "Шахтар" до таких гучних трансферів?

- Ви подивіться хоча б на трансфери Едуардо і Чигринського, вони теж були недешевими. Але ви розумієте, в чому питання: ми б конкурували ще сильніше, але гравці, які коштують 50 мільйонів євро, сьогодні не прийдуть в наш чемпіонат. Тому ми повинні побачити того футболіста, який зараз коштує 10-15, а завтра буде коштувати 50 мільйонів в нашому клубі. А якщо ми вийдемо на ринок і запропонуємо за того чи іншого виконавця 50 мільйонів євро, то клуб погодиться, але гравець не прийде. Клуб скаже: чим більше платять - тим краще, а гравець скаже, що в нього інші амбіції, він хоче грати в "Барселоні", "Реалі", "Манчестер Юнайтед". Тому, що стосується конкуренції, то тут нам трошки складніше, але прийде час, і, думаю, такі гравці поїдуть в нашу країну.

- Яке найяскравіше враження у вас залишиться від цього євросезону?

- Мені важко щось виділити. Думаю, ми провели гарний євросезон: дійшли до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, сподіваюся, доставили радість уболівальникам. Можливо, сьогодні трохи і засмутили їх. Прошу за це вибачення, але я переконаний, що ми виправимося в наступному сезоні. Будемо ставити перед собою амбітні завдання і крок за кроком йти вперед до головної мети - перемоги в Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Гравці за 50 млн євро в наш чемпіонат не прийдуть" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути