Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2009 19:46

Гравці "Шахтаря" більше турбуються про "Ворсклу", ніж про "Олімпік"

Гравці "Шахтаря" більше турбуються про "Ворсклу", ніж про "Олімпік"

Після того, як стало відомо, що в 1/4 фіналу Кубка УЄФА "Шахтарю" протистоятиме марсельський "Олімпік", футболісти донецького клубу поділилися своєю думкою про суперника.

Володимир Єзерський:

- Свого часу, коли я виступав за "Дніпро", мені доводилося грати проти "Олімпіка". Це було в 2004 році в рамках 1/16 фіналу Кубка УЄФА. Правда, з того часу, напевно, мало гравців залишилися у складі "Олімпіка". Проте, марсельський клуб - один з грандів європейського футболу, в якому за визначенням добротний підбір футболістів, професіоналів своєї справи.

- Перед жеребкуванням чи не було яких-небудь передчуттів?

- Учора увечері ми з хлопцями розмовляли із цього приводу - зізнатися, я нічого особливого не передчував. Але поки про "Олімпік" говорити рано, попереду матч з "Ворсклою". А у нас перед ними є боржок. Одним словом, потрібно перебудовуватися в психологічному плані, і перемагати. Полтавчани - супротивник дуже непростий. Головний тренер команди зумів створити всередині дивовижний мікроклімат, згуртувати хлопців.

Євген Селезньов:

- Як оціниш результати жеребкування?

- Нормально, з такою грою, яку ми зараз демонструємо, думаю, "Олімпік" цілком прохідний суперник. "Шахтар" зараз в хорошій формі, тому, сподіваюся, все буде добре.

- Міг би порівняти ігри з ЦСКА в Москві та в Донецьку?

- З приводу ЦСКА важко говорити - річ у тому, що "Шахтар" був різний. У Донецьку армійцям ми не дали жодного шансу. На черзі "Ворскла", полтавчан потрібно обігравати і надолужувати прогаяне в першому колі.


Олександр Гладкий:

- Перш ніж міркувати про 1/4, потрібно вирішити питання з "Ворсклою". Мені, припустимо, все одно, хто буде нашим суперником "Олімпік", ПСЖ чи "Манчестер Сіті". Головне - зіграти в свою гру, таку, яку ми показали вчора.

- Для повного щастя у вчорашньому матчі тобі не вистачає забитого гола.

- Ясна річ, можливостей було досить, щоб забити гол. Але, на жаль, не повезло: то Акінфєєв якимсь дивом дотягувався до м"яча, то армійців виручала штанга. А так все гаразд.

- Переможець пари Шахтар - Олімпік виходить на переможця пари Динамо - ПСЖ. Що із цього приводу думаєш?

- Зараз нам потрібно зосередитися на "Ворсклі", якщо пам"ятаєте, Сергій Кравченко нам забив божевільний гол. Отже є про що задуматися і взяти реванш. А вже після цього поговоримо про Динамо, ПСЖ та про все інше.

- Міг би ти порівняти "Ворсклу" в першому колі та зараз?

- Не став би цього робити, полтавська команда завжди була гідним суперником. Розслаблятися не можна, потрібно до цього поєдинку віднестися серйозно.


Андрій Пятов:

- Якщо чесно, я думав, що саме "Олімпік" нам і дістанеться.

- Як вважаєш, у кого жереб кращий - у "Шахтаря чи в "Динамо"?

- У обох українських команд гідні суперники, а ось в півфіналі неодмінно хотів би зустрітися з киянами.

- У вчорашньому матчі у тебе роботи було більше, ніж у московському?

- Не сказав би. Наші захисники просто красені, завдяки ним армійці мене майже не турбували. Хлопці, здається, справилися на відмінно.

- Попереду "Ворскла". На свій колишній клуб настроюєшся особливо?

- Недавно зідзвонювалися, обговорювали останні події. У них зараз хороший колектив, зі своїми завданнями та цілями, від яких вони не збираються відмовлятися. Тим більше, тренер у них такий, що розслабитися не дасть ні на секунду. Якоюсь мірою їм зараз важкувато перебудовуватися після переходу Сергія Кравченка, адже він був одним з лідерів "Ворскли". До речі, той самий гол я йому до цих пір не пробачив (сміється). Частенько його згадуємо.


Ігор Дуляй:

- Кого б ти хотів бачити в парі з "Шахтарем" в наступній стадії розиграшу Кубка УЄФА?

- Ні-ні, мої бажання тут зовсім ні при чому. На цій стадії турніру слабких суперників не може бути. Всі клуби, що досягли 1/4, гідні найвищої пошани, значить, вони це заробили. Всім буде дуже складно. Я дивився матчі за участю "Олімпіка". Це швидка, мобільна команда, гравці незвичайно рухомі все 90 хвилин, за кожним з них потрібне око та око

- Що стане вирішальним чинником в боротьбі з "Олімпіком"?

- Ми зараз упевнені в своїх силах як ніколи. Але легше від цього не стане, потрібно гідно підготуватися.

- Тепер давай перейдемо до найближчого суперника "Шахтаря" - до полтавської "Ворскли".

- Завжди, коли ми грали з ними, було важко. Доказ тому - матч першого кола, коли ми пропустили гол на початку гри, і так і не змогли його відіграти. Причому різниці немає, удома ми з ними граємо або на виїзді, між нами завжди вперта боротьба.

- Напевно, накопичилася втома, адже зіграно декілька дуже відповідальних матчів поспіль.

- У "Шахтаря" досить пристойний кадровий потенціал, всі футболісти професіонали, майже на одному рівні. Не виключено, що головний тренер зробить ротацію, але гра буде все одно складною.

Прес-служба ФК"Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Шахтаря" більше турбуються про "Ворсклу", ніж про "Олімпік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути