Ексклюзиви
субота, 11 вересня 2010 16:57

Гран-прі Італії. Алонсо приніс "Феррарі" перший поул у сезоні

Гран-прі Італії. Алонсо приніс "Феррарі" перший поул у сезоні
Пілот "Феррарі" Фернандо Алонсо виграв кваліфікацію 14-го етапу чемпіонату "Формули-1" - Гран-прі Італії.

Італійська команда завоювала свій перший поул у сезоні-2010, причому зробила це на домашній трасі. Другий час показав чинний чемпіон світу Дженсон Баттон ("Макларен"), третім став Феліпе Маса ("Феррарі").

Четвертим стартуватиме Марк Веббер ("Ред Булл"), а лідер чемпіонату Льюіс Хемілтон ("Макларен") почне гонку з п"ятої позиції.

Росіянин Віталій Петров ("Рено") не зумів пробитися у фінал кваліфікації, показавши 15-й результат.

Після першого сегменту традиційно відсіялися представники трьох нових команд, а компанію їм склав Вітантоніо Ліуцці на "Форс Індії". Найшвидшими були пілоти "Феррарі", причому Маса випередив Алонсо. За ними розташувалися Хемілтон і Баттон. Петров став лише 15-м, програвши результату Масси 1,6 секунди, але все одно пройшов далі із запасом.

У другому сегменті пілоти "Ред Булл" знову програли "Феррарі" і "Маклареном". Петров не зміг серйозно поборотися за вихід у фінал і задовольнявся лише 15-м рядком. Впертою вийшла боротьба за 10-у позицію, яка у результаті дісталася Рубенсу Баррікелло, який випередив Адріана Сутіля і Міхаеля Шумахера.

У вирішальному сегменті Алонсо відразу ж піднявся на першу сходинку, але не зміг поліпшити свій час в наступних спробах. Втім, нікому з конкурентів не вдалося потіснити іспанця, і "Феррарі" вперше з 2008 року буде стартувати з поула. А "Ред Булл" не виграв кваліфікацію всього вдруге в поточному чемпіонаті, хоча Веббер став єдиним у групі лідерів, кому вдалося добитися прогресу на останньому швидкому колі - австралієць відсунув Хемілтона на п"яте місце.

Результати кваліфікації: 1. Фернандо Алонсо ("Феррарі"), 2. Дженсон Баттон ("Макларен"), 3. Феліпе Маса ("Феррарі"), 4. Марк Веббер ("Ред Булл"), 5. Льюіс Хемілтон ("Макларен"), 6. Себастьян Феттель ("Ред Булл"), 7. Ніко Росберг ("Мерседес"), 8. Ніко Хюлькенберг ("Вільямс"), 9. Роберт Кубіца ("Рено"), 10. Рубенс Баррікелло ("Вільямс ")... 12. Міхаель Шумахер ("Мерседес ")... 15. Віталій Петров ("Рено").

За матеріалами РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Гран-прі Італії. Алонсо приніс "Феррарі" перший поул у сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути