пʼятниця, 20 серпня 2010 15:48

Фернандо Алонсо має найбільшу зарплату у Формулі-1

Фернандо Алонсо має найбільшу зарплату у Формулі-1

Гонщик команди Ferrari Фернандо Алонсо виявився найбільш високооплачуваним пілотом Формули-1 в 2010 році. Про це повідомляє Motorsport.com з посиланням на іспанську газету El Mundo, яка, у свою чергу, спиралася на інформацію Business Book GP.

Річна зарплата Фернандо Алонсо оцінюється в 30 мільйонів євро, причому в цю цифру не включені доходи іспанця від продажу атрибутики і від особистих спонсорів. Практично стільки ж за підсумками 2010 року отримає Кімі Райкконен, хоча він уже й не виступає у Формулі-1. Розриваючи контракт з фіном достроково, Ferrari погодилася на виплату компенсації, яка в сумі із зарплатою в раллійній команді Citroen також наближається до 30 мільйонів.

Серед діючий пілотів чемпіонату світу другу позицію займає Льюіс Хемільтон, який заробляє в McLaren 16 мільйонів євро. На третьому місці розташувався ще один пілот Ferrari Феліпе Масса. Його контракт оцінюється в 14 мільйонів - це вдвічі менше, ніж у його напарника.

Інший гонщик McLaren, Дженсон Баттон, також заробляє значно менше свого напарника - його зарплата оцінюється в 9 мільйонів євро. На мільйон євро менше одержують пілоти Mercedes, Міхаель Шумахер і Ніко Росберг.

Гонщик Renault F1 Роберт Кубіца заробляє 7,5 мільйона євро. Зарплата найдосвідченішого пілота Формули-1, Рубенса Баррікелло, який виступає за команду Williams, оцінюється в 5,5 мільйона.

А ось гонщики команди Red Bull, які лідирують у чемпіонаті, заробляють значно менше - контракт Марка Веббера приносить йому 4,2 мільйона євро в рік, а Себастьяна Феттеля - всього 2 мільйони. Більше за Феттеля заробляють навіть пілоти Lotus - зарплати Ярно Труллі і Хейккі Ковалайнена оцінені приблизно в 3 мільйони доларів на кожного.

Приблизно мільйон євро повинен отримати за результатами сезону гонщик Virgin Тімо Глок. Усього 700 тисяч доларів заробить напарник Баррікелло, дебютант Ніко Хюлькенберг. Контракт обох пілотів Sauber передбачає виплату їм по 500 тисяч євро. У 400 тисяч оцінюється угоди Хайме Альгерсуарі і Себастьєн Буемі з Toro Rosso.

Таку ж суму, за інформацією El Mundo, має заробити і Віталій Петров, хоча ці дані суперечать словами менеджера російського пілота, Оксани Косаченко, яка раніше стверджувала, що Віталій Петров ніякої зарплати в Renault F1 не отримує.

Обидва пілоти Force India, Адріан Сутіл і Вітантоніо Ліуцці, а також Лукас ді Грассі з Virgin, за підсумками року отримають по 200 тисяч євро. Найменшу зарплату у Формулі-1, за повідомленням іспанської газети, отримає гонщик HRT Бруно Сенна. Вона оцінюється всього в 150 тисяч євро. Про те, скільки повинен заробити його напарник, Карун Чандхок, нічого не повідомляється.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Фернандо Алонсо має найбільшу зарплату у Формулі-1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути